Analist, Önceki Apple AR Kulaklık Sevkiyat Rakamının Fazla İyimser Olabileceğini İma Ediyor

Analist, Önceki Apple AR Kulaklık Sevkiyat Rakamının Fazla İyimser Olabileceğini İma Ediyor


Apple’ın AR kulaklığının, çoğu kişinin yalnızca belirli bir müşteri nişini tatmin ettiğini düşündüğü bir ürün için son derece pahalı olduğu bildirilmiyor, aynı zamanda sınırlı miktarda üretilmesi bekleniyor. Daha önceki bir tahmin, şirketin ilk karma gerçeklik başlığından yaklaşık bir milyon adet sevk edeceğinden bahsetmişti, ancak bir ekran analisti farklı bir görüşe sahipken aynı zamanda sağlam bir gerekçe sunuyor.

Analist, Apple tedarikçisinin çok sayıda AR kulaklık ekranını seri üretme kapasitesine sahip olmadığını iddia ediyor

Bloomberg’den Mark Gurman’ın Twitter dizisi hakkında yorum yapan Display Supply Chain Consultants (DSCC) kurucusu ve CEO’su Ross Young, ilk AR kulaklık sevkiyatı rakamının “çok yüksek” olduğunu ve bunun okuyucular arasında doğal olarak biraz merak uyandıracağını ve içlerinden birinin takip etmeye karar verdiğini söyledi. Bir cevap. Young kesin bir rakam vermese de, bu yıl bu sevkiyatların neden az olabileceğine dair bir gerekçe sundu.

Apple’ın isimsiz tedarikçisi, bu yıl yeterli sayıda mikroLED paneli toplu olarak üretme kapasitesine sahip değil. Apple’ın ürünü seri üretmek için satıcı Luxshare’e güvendiği için yalnızca bir tedarikçiye güvendiğini varsayarsak, bu microLED şirketi muhtemelen yakında üretim kapasitesine ulaşacaktır. Bu, ya söz konusu tedarikçinin tesislerini yükseltmesi gerekeceği ya da Apple’ın daha fazla şirket ekleyerek bu tedarik zincirini yavaş yavaş genişletmesi gerektiği anlamına gelir.

Ross Young kesin bir rakam yazmasa da, Apple’ın AR başlığının sürüler halinde gönderilmeyeceğini açıkça belirtiyor.

AR kulaklığı için bu yıl üretilen daha az mikroLED panel göz önüne alındığında, Apple’ın bu birimler için daha yüksek bir fiyat ödemesi muhtemeldir, bu nedenle AR kulaklığın tüketiciye 3.000-5.000 dolar arasında bir maliyete mal olmasının söylenmesinin nedeni budur. Neyse ki şirketin, seri üretimi denetleyen Foxconn ile ilk sürümden daha ucuz olduğu bildirilen halefi aktif olarak geliştirdiği söyleniyor.

Foxconn’un, siparişleri üstlenmeye ek olarak, bir takvim yılında sevk edilen birim sayısını artırırken, cihazın üretim performansını artıracak ve maliyetleri düşürecek bir otomasyon süreci sağladığı söyleniyor. Başa takılan giyilebilir cihazın fiyatı göz önüne alındığında, bu yıl ne kadar başarılı olacağı hakkında yorum yapmak zor, ancak Apple artırılmış gerçeklik pazarına derinden yatırım yapıyor ve ilgili ürün lansmanlarıyla ilerlemeye devam edecek.

Haber kaynağı: Ross Genç

Bu hikayeyi paylaş

Facebook

twitter





genel-17