Madenciliğin yasallaştırılmasına ilişkin yasa tasarısı Devlet Dumasına yeniden sunulacak

Madenciliğin yasallaştırılmasına ilişkin yasa tasarısı Devlet Dumasına yeniden sunulacak


Kripto para madenciliğinin yasallaştırılmasına ilişkin bir yasa tasarısı, Rusya Parlamentosu’nun alt meclisine yeniden sunulacak. Bu, Bilgi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı Anton Gorelkin tarafından ifade edildi.


Fotoğraf: RIA Novosti / Natalia Seliverstova

Ona göre, ilgili düzenlemelerin dikkate alınması oldukça zordur.

“Şu anda Rusya’da kripto para birimleri düzenlemesini geliştirmenin ne kadar zor olduğunu görüyoruz … Bununla birlikte, faturalar gıcırdayarak geliyor. Madenciliğin yasallaştırılmasına ilişkin yasa tasarısının ortak yazarı olarak ben, bu yasa tasarısının yeniden sunulacağını doğrulayabilirim… Umarım bu yıl madenciliği bir şekilde yasallaştırabiliriz, ”dedi Gorelkin .

Bir grup milletvekili tarafından hazırlanan yenilik, “Dijital Finansal Varlıklar, Dijital Para Birimi ve Rusya Federasyonu’nun Bazı Yasama İşlemlerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”da değişiklikler içeriyordu. Ancak, ilk okumada asla dikkate alınmadı. Daha önce Devlet Duması, Yeni İnsanlar fraksiyonunun temsilcileri tarafından Meclise sunulan bir madencilik yasa tasarısını reddetmişti.

Şimdi, komite başkan yardımcısına göre, Rusya’da kripto para birimleri alanında oldukça zor gelişen yasal uygulamaya rağmen, belge değerlendirilmek üzere yeniden sunulacak.

Tasarı, madencilik havuzunun üyeleri de dahil olmak üzere dijital para madenciliği yapan bireylerin ve tüzel kişilerin faaliyetlerine ilişkin gereksinimlerin, Rusya Merkez Bankası ile anlaşarak hükümet tarafından belirleneceğini varsayıyor. Ve belirlenen gerekliliklere uygunluğun kontrolü, Bakanlar Kurulu tarafından yetkilendirilen federal yürütme organı tarafından gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda, belge, kripto para biriminin reklamını veya sınırsız sayıda kişiye farklı bir biçimde sunulmasını yasaklıyor.



genel-22