Ankete göre Netflix ve Disney+ reklam destekli katmanlar o kadar çekici değil

Ankete göre Netflix ve Disney+ reklam destekli katmanlar o kadar çekici değil


Apple muhtemelen içine giriyor olsa da Apple TV+ için reklam destekli bir seviye bulmaya çalışan Netflix ve Disney+, reklam destekli planları için abone edinme konusunda bazı tatmin edici olmayan sonuçlar görüyor. Çeşit raporları yakın tarihli bir anketin, pek çok kişinin Netflix veya Disney+’ta reklam destekli bir katmana gitmeye istekli olmadığını gösterdiğini.

Reklamlı Netflix veya Disney+ ile pek fazla kişi ilgilenmiyor gibi görünüyor

SmithGeiger tarafından yürütülen yakın tarihli bir anketin gösterdiği gibi, yönetim genelinde reklam destekli katmanlara ilgi o kadar güçlü değil gibi görünüyor:

Anket ayrıca Netflix’in “Reklamlı Temel” katmanının şu ana kadar hedeflerine ulaşmadığını gösteriyor. Reklamlarla daha ucuz olan plan, Kasım ayında yeniden başlatıldı. Anket, mevcut Netflix abonelerinin %5’inin Aralık ayında reklam destekli plana geçmeyi düşündüğünü ve üye olmayanların yalnızca %6,5’inin reklam destekli planı nedeniyle önümüzdeki ay Netflix’e katılacaklarını belirttiğini gösteriyor.

Öte yandan, ankete göre Disney+’ın reklam destekli katmanı pek iyi durumda değil. Sonuçlar, abone olmayanların %19’unun bir noktada Disney+ reklam destekli bir seviyeyi seçme olasılığının “çok” veya “biraz” olduğunu gösteriyor (sorunun abone olmak için bir zaman çerçevesi belirtmediğini unutmayın).

Mevcut Disney+ abonelerinin %6’sı eski sürüme geçmeyi planladıklarını söyledi. Temel olarak, Netflix’ten biraz daha fazla insan, ancak yine de hemen hemen benzer bir yüzde.

Genel olarak, 2.089 kişiyle anket yapıldığında, yalnızca %13’ü abonelik planları için reklam destekli bir düzeye geçmek istedi (bu sonuçlar Netflix veya Disney+’a özgü değil).

Yeterince ilginç bir şekilde, anket insanları kazançlarına göre ayırdığında, yılda 100.000$+ kazananlar (%19) karşısında 50.000$’ın altında kazananlar (%11) not düşürme olasılığı en yüksek olanlardı.

Sonuç olarak bu eğilim, reklam destekli abonelik planlarına olan ilginin sanıldığı kadar yüksek olmayabileceğini gösteriyor. Bu planların zaman içinde nasıl büyüdüğünü bekleyip görmemiz gerekecek (ve bazı kesin sonuçlar için çok daha fazla zamana ihtiyaç var elbette), ancak şimdilik, belki Netflix veya Disney+ bu planların nasıl yapılacağı konusunda biraz fikir sahibi olabilir. Daha çekici.



telefon-1