Scopelec’in bir kısmının alıcısı olan Foliateam kimdir?

Scopelec’in bir kısmının alıcısı olan Foliateam kimdir?


Yeni Yıldan birkaç gün önce, yaklaşık 2.300 Scopelec çalışanının kaderi belirlendi. 28 Aralık’ta Lyon ticaret mahkemesi, Eylül ayında kayyuma alınan Fransa’nın en büyük kooperatifinin faaliyetlerinin çoğunu devralmak üzere Circet grubunun lehine karar verdi.

Ana müşterisi Orange ile olan sözleşmelerinin %65’inin ani kaybı, görevdeki işletmeci adına optik fiberin döşenmesini ve bakır şebekenin bakımını sağlayan Scopelec için ölümcül olmuştu. Taşeron da müvekkiline dava açmıştı.

Kısa bir süre önce İngiliz emeklilik fonu ICG tarafından satın alınan, kendi kendini “Avrupa’nın önde gelen telekom altyapı hizmetleri tedarikçisi” ilan eden Circet, eski Scopelec’ten yaklaşık 1.100 çalışanı devraldı, yani toplam iş gücünün yarısından azını. Bugün satın alma teklifinin Circet tarafından değil, onu Foliateam ile ilişkilendiren bir konsorsiyum tarafından yapıldığını öğreniyoruz.

Bulut ve siber güvenlik alanında da teklifler sunan alternatif bir telekom operatörü olan Foliateam böylece Scopelec’in “Kullanımlar ve Hizmetler” bölümünü ve 60 çalışanını devralır. Entegratörlük yapan bu kuruluş 30 yıldır KOBİ’ler, ETI’ler ve yerel yönetimler için telekomünikasyon çözümleri (bulut telefon, birleşik iletişim) ve dijital hizmetler tasarlıyor ve kuruyor.

Grup, bir basın açıklamasında, Scopelec çalışanlarının gruba katılma motivasyonundan emin olduğunu söylüyor. Foliateam tarafından devralınma isteklerini hatırlatan “çalışanlar tarafından neredeyse oybirliğiyle imzalanan” bir mektup Lyon Ticaret Mahkemesine gönderildi.

İşlevsel ve coğrafi kapsamın güçlendirilmesi

Bu devralma ile Foliateam, yerel ve bölgesel yönetimler segmentindeki varlığını artırıyor. Teklif açısından operatör, telekom ve BT ağlarının entegrasyonu, barındırılması, yönetimi ve güvenliği gibi yönetilen hizmetlerdeki konumunu güçlendiriyor.

Foliateam, siber güvenlik açısından Toulouse’da yeni bir SOC (Güvenlik Operasyonları Merkezi) satın aldı. Grup ayrıca akıllı şehir ve endüstri 4.0’ın yeni kullanımlarına adanmış Scopelec iş biriminin entegrasyonu ile IoT ve akıllı şehir etrafında yeni bir teklif yaratmayı planlıyor.

Son olarak Foliateam, Güney’deki coğrafi kapsamını Toulouse, Pau, Nîmes, Toulon ve Saint-Etienne’deki yeni acentelerle tamamlıyor. Bir barındırma sağlayıcısı ve bulut uzmanı olan A2Com’un bir yıl önce bir önceki devralımı, grubun Brittany ve Pays de la Loire’daki varlığını artırmasını çoktan sağlamıştı.

Tek noktadan alışveriş stratejisi

Foliateam, kurulduğu 1971’den bu yana en az 18 satın alma gerçekleştiren gerçek bir “seri alıcı”dır. Hizmet sağlayıcı tarafından geliştirilen tek noktadan hizmet alma stratejisiyle açıklanan harici bir büyüme politikası.

Aynı anda bir telekom operatörü, ağ entegratörü ve bulut ana bilgisayarı olarak, altyapı tasarımından birleşik iletişim ve iletişim merkezi çözümlerinin uygulanmasına kadar tüm hizmetleri kapsamayı amaçlıyor. Ve bu, Fransa’nın her yerinde.

Keyyo, VoIP Telecom, Jaguar Network, Sewan veya Linkt gibi alternatif olarak nitelendirilen operatör, Foliateam, dört büyük ulusal operatör tarafından ihmal edilmiş hissedebilecek şirketlere yöneliktir. Özel yan kuruluşların (Orange Business Services, SFR Business, Bouygues Telecom Entreprises, Free Pro) oluşturulmasına rağmen, ikincisi beklenen yakın ilişkiyi ve kişiselleştirilmiş desteği oluşturmayı her zaman başaramaz.

Bu alternatif operatörler, son yıllarda bulut tarafından vurgulanan BT-telekom yakınsama ve sağlık krizinden bu yana işbirlikçi çalışmanın patlaması ile canlı bir rüzgardan yararlandı. Bakır ağın planlanan bitişi, KOBİ’lerin ve ETI’lerin tamamen IP’ye geçişini de hızlandırdı.

Bu elverişli bağlamda gezinen Foliateam, 7.000 müşteriye hizmet veren 400 çalışanla yaklaşık 70 milyon Euro’luk bir ciro elde etmeyi bekliyor. Grup, “UP26” stratejik planının bir parçası olarak 2020’nin sonunda bir MBO (Management Buy-Out, şirketin yöneticileri tarafından devralınması) gerçekleştirdi ve Société Générale Capital Partenaires, Etoile Capital’den 40 milyon euro topladı. Crédit du Nord’un yan kuruluşu ve Bpifrance.



genel-15