Deutsche Post, Telegram’ı sonsuza kadar sonlandırıyor

Deutsche Post, Telegram’ı sonsuza kadar sonlandırıyor

2022’de Deutsche Post’ta bazı değişiklikler oldu. Şirket, 19. yüzyıldan beri var olan bir hizmete yıl sonunda veda ediyor.

Telgraftan bahsediyoruz. Bir zamanlar hızlı mesajların iletimi için çok popüler ve vazgeçilmez olan bu yöntem, günümüzde dijitalleşme nedeniyle geçerliliğini büyük ölçüde yitirmiştir. Hizmete olan talep o kadar düşük ki, Deutsche Post 31 Aralık 2022’de telgrafı durduracak.

Almanya’da ilk telgraf 19. yüzyılın ortalarında gönderilmişti. Sadece birkaç hanenin özel telefonunun bile olduğu zamanlarda, mesajlar çok kısa sürede alıcıya iletilebiliyordu. Ancak telefonun yaygınlaşmasına rağmen telgraf popülerliğini korudu. Deutsche Bundespost’a göre, 1978’de Almanya içinde 13 milyon telgraf gönderildi.

Telegram – popüler değil, modası geçmiş ve çok pahalı

Ancak bugün hızlı bir şekilde mesaj göndermek istiyorsanız başka yöntemler kullanıyorsunuz. SMS, Messenger, e-postalar ve diğer dijital seçenekler uzun zamandan beri iyi bilinen telgrafın yerini almıştır. Birçoğu sadece filmlerden gelen teklifi biliyor. Telegram da yüksek maliyeti nedeniyle pek çok kullanıcıya çekici gelmiyor. Hala bir telgraf göndermek istiyorsanız, Deutsche Post’ta yüksek sesle ödeme yaparsınız. İnternet sitesi 160 karakterli mini versiyon için 12,57 Euro veya 480 karakterli maxi sürüm için 17,89 Euro. Dekoratif yapraklı daha güzel versiyonun maliyeti daha da yüksektir – gönderenler bunun için 16,67 Euro veya 21,98 Euro ödemek zorundadır.

160 karakterin bir SMS’in uzunluğuna karşılık geldiği düşünülürse, maliyetler çok fazladır. Artık postacı tarafından böyle kısa bir mesajın kişisel olarak iletilmesinin alakalı olabileceği hemen hemen hiçbir durum yoktur. Bir telgrafa olan talep son yıllarda buna bağlı olarak düşük olmuştur. Portalın karşısında “paket daDeutsche Post’tan Alexander Edenhofer, Telegram ürününün yıl sonunda kullanımdan kaldırılacağını doğruladı. Artık telgraf gönderen herkes teslim tarihi olarak sadece 29, 30 veya 31 Aralık 2022’yi seçebilir.

Deutsche Post’ta diğer değişiklikler

Bu yıl Deutsche Post’ta çok şey değişti – ve sadece daha iyisi için değil. Örneğin, E-Posta mektubu Kasım ayı sonunda durduruldu. Son aylarda, teslimat sürelerinin çok uzun olduğu yönündeki eleştiriler de artıyor. Birçok yerde, postacı artık postayı her gün teslim etmiyor, hatta bazı durumlarda mektuplar koli dağıtım hizmeti aracılığıyla geliyor. Kombine teslimat olarak adlandırılan bu, personel maliyetlerini düşürür ve özellikle kargo kuryelerinin düzenli olarak sefer yaptığı büyük şehirlerde pratiktir. Deutsche Post dağıtım sistemindeki değişikliğin nedeni, mektup postalarındaki düşüş. Ancak alıcılar için bu, genellikle postaları için daha uzun süre beklemek zorunda oldukları anlamına gelir. Kombine teslimatın yaygınlaşmasının bir sonucu olarak çok sayıda postacı da işini kaybedebilir; TECHBOOK bildirdi.

Alternatif olarak, Swiss Post şimdi Packstation’lara büyük formatlı mektuplar için halihazırda mümkün olan mektup teslimatını da planlıyor. Bu tür bir teslimat, artık her bir posta kutusuna gitmeleri gerekmediğinden, kuryeler için zaman kazandırır. Deutsche Post aynı zamanda daha dijital hale gelmek ve müşterilerine yeni hizmetler sunmak istiyor. Örneğin, postalarını çevrimiçi ve damgasız olarak yazabilir, yoldaki mektupları öğrenebilir ve hatta PDF olarak önceden okuyabilirler.

Tüm bu değişiklikler, Deutsche Post’un bir altüst oluş halinde olduğunu gösteriyor. Mektupların teslimi artık kazançlı değil, bunun yerine dijital teklifler giderek daha önemli hale geliyor. 170 yıldan daha eski olan telgrafın sonu bu nedenle mantıklı ve beklenen bir adım gibi görünüyor.



genel-25