2022’nin En İyileri: Cyberpunk 2077’nin Redemption Arc’ı, CD Projekt Red İçin Nefes Kesen Forma Dönüş

2022’nin En İyileri: Cyberpunk 2077’nin Redemption Arc’ı, CD Projekt Red İçin Nefes Kesen Forma Dönüş


Aralık 2020 ve Cyberpunk 2077 tamamen yanlış nedenlerle manşetlere çıkmak üzere. İlk duyurulmasından sekiz yıl sonra mağaza raflarına çıkan Cyberpunk 2077, yılı gişe rekorları kıran bir tarzda kapatmasına yardımcı olmak için dünyadaki tüm ivmeyi yakaladı. Geliştirici CD Projekt Red’in The Witcher üçlemesindeki çalışmalarından bol miktarda iyi niyet kazanmasıyla birlikte, stüdyonun kült-klasik bir IP üzerinde çalışması fikri, en çok beklenen oyun çıkışlarından biri için yapılan Keanu Reeves şov çalan E3 anı ile birleştirildi. tüm zamanların

Lansman günü geldiğinde, farklı bir hikayeydi. PC incelemeleri çoğunlukla oyunu övse de, Cyberpunk 2077 böcekler, yıkıcı aksaklıklar ve en iyi ihtimalle yarı pişmiş hissettiren bir dünya ile sürünürken yörüngeden görülebilen devasa bir yıldız işaretiyle geldiler. Düşmanların üzerine akrobatik bir düşüş elde etmek için duvarda koşmayı kullanmak gibi daha önce fragmanlarda gösterilen büyüleyici oyun özellikleri son sürümde yoktu.

Konsol oyuncuları Cyberpunk 2077’nin eksikliklerinin yükünü taşıyordu çünkü oyun son nesil PS4’lerde ve Xbox One’larda zar zor oynanabilirken, yeni piyasaya sürülen PS5 ve Xbox Series X|S donanımı da pek çok sorunla uğraşmak zorunda kaldı.

Oyunu takip ediyorsanız, muhtemelen Night City’nin neon sokaklarından rastgele kırılan ve meçhul NPC’lere, bozuk görevlere ve gökten düşen garip arabaya kadar oyunun başına bela olan sorunların detaylarını anlatan hikayeler gördünüz. CDPR’nin itibarı o sırada darbe aldığı için durum daha da kötüleşti, bu da Sony ve Microsoft’un yalnızca tüketicilerine geri ödemeler sunmakla kalmayıp aynı zamanda Cyberpunk 2077’yi sonraki birkaç yıl için ilgili dijital mağaza raflarından uzak tutmak için benzeri görülmemiş bir harekete yol açtı. ay.

Cyberpunk 2077, ideal olmayan bir duruma gelen ilk yüksek profilli oyun olmasa da (Fallout 76 burada dikkate değer bir örnektir), yıllarca süren sabır, yutturmaca ve cızırtılı ön izlemeler, herkes için moral bozucu bir gerçeğe dönüşle sonuçlandı. karanlık bir gelecekte bir asi olarak oynama şansı için heyecanlı olan. Cyberpunk 2077’nin asansör perdesi sağlam ve saf bir gerçeklerden kaçıştı, ancak oyunun gerçekliği, çeşitli nedenlerden ötürü, crunch kültürü ve sahne arkası drama hikayeleri haftalar içinde kamuoyuna duyurulacağı için, bir depresyon balonu patlamasıydı. gelmek.

Yine de o çalkantılı günlerden beri Cyberpunk 2077, CDPR’nin orijinal vizyonunu daha çok temsil eden tamamen farklı bir canavar haline geldi. Mükemmel değil – son bir seansta değerli motosikletim yoldaki bir çakıl taşına çarptıktan sonra yörüngeye ulaştı – ancak sık yapılan güncellemeler, deneyimi muazzam bir şekilde geliştirmeye yardımcı oldu. Cyberpunk 2077’nin böcekleri ortaya çıktıklarında artık yumruğunuzu sallamak yerine gülünecek şeyler haline geliyor.

Bu, sadece oyunu düzeltmek için değil, aynı zamanda tarihinin klasik ve gururlu bir parçası olma potansiyeline sahip bir ürün yaratmak için perde arkasında çok çalışan bir stüdyo tarafından rota düzeltmesine bir örnektir. CDPR’nin ilk hamleleri, Cyberpunk 2077’nin lansmanının ardından piyasaya sürülen devasa bant genişliği bozucu yamalar gördü ve oyunun daha iyi bir şekle girebilmesi için ücretli genişleme planları askıya alındı. Örneğin Mart 2021’deki 1.2 güncellemesi, o zamanki en önemli revizyonu için tüm oyunu parçalara ayırdı ve deneyimi yüzlerce ince ayar ve önemli değişikliklerle makro ve mikro ölçekte daha da optimize etti.

Bu güncelleme Cyberpunk 2077 ve kalıcı hataları için her derde deva değildi, ancak oyunun ilk lansman günü sürümüne kıyasla ileriye doğru büyük bir adımdı. Dragon Age: Inquisition tasarım direktörü Gabriel Amatangelo, 2020’de CD Projekt’e katıldı ve oyun özel bir oyuncu kalabalığı çekmeye başladığında Cyberpunk 2077 kreatif direktörlüğünden oyun direktörlüğüne terfi etti. Aynı anda birden fazla AAA oyunu geliştirmeye başlayan CD Projekt, perde arkasında iddialı bir değişim yaşıyordu.

Crunch kültürüyle ilgili raporlar, oyunun geliştirilmesi sırasında “daha insancıl” çalışma koşulları sağlama sözünü tutmadığı için şirketin eleştirilmesiyle CD Projekt Red’in itibarına zarar veriyordu. Eş CEO Marcin Iwinski, Cyberpunk 2077’nin Eylül 2020’deki gecikmesinden sonra yatırımcılara oyunun gelişimiyle ilgili sıkıntı raporlarının “o kadar da kötü olmadığını” söyledi, ancak daha sonra geri dönüp bu yorumlar için CDPR personelinden özür dilemek zorunda kaldı.

Altyazı Sağlanmadı

Yaklaşan Witcher oyununun yönetmeni Jason Slama, daha sonra zorunlu crunch uygulamalarının korkularını küçümsemeye çalıştı. Slama, CDPR’nin kriz söz konusu olduğunda zayıf siciline ilişkin bir tweet’e yanıt olarak, “Asla benim gözetimimde değil,” dedi ve yeni başlık üzerinde çalışmak üzere işe alınanlar için daha iyi koşullar vaat etti. CD Projekt Red, Cyberpunk 2077’nin piyasaya sürülmesinden bu yana işyeri kültürünü değiştirmek için çaba sarf etti. 2021 strateji güncellemesi stüdyonun “stresi en aza indirmek, tükenmişliği önlemek ve çalışanlarımıza tamamen olumlu bir zihniyetle işe odaklanmaları için ihtiyaç duydukları her şeyi vermek için çok çalıştığını” söyledi.

Bu politika değişikliklerinin devam eden birden fazla proje karşısında ne kadar etkili olacağı görülecek.

Oyunun temeli sağlandıktan sonra Cyberpunk 2077’nin geliştirme ekibi, kalan çatlakları düzeltmek için çalışmaya başladı. PlayStation Store’a dönüş, olumlu indirme sayıları, daha önemli yamalar ve oyuncuları çekmek için bol miktarda ücretsiz içerik gördü. Bu noktaya gelmek bir yıl sürmüştü ve en iyisi henüz gelmemişti.

Sahne arkasındaki tüm bu teknik çalışmalar, Cyberpunk 2077’yi dövüş şekline geri döndürdü ve Şubat 2022’nin yeni nesil 1.5 güncellemesi, mevcut nesil PS5 ve Xbox Series X| konsollar. Bu sadece teknik bir yükseltme değil, Cyberpunk deneyimini yeni sibernetik modifikasyonlar, daha kurnaz düşman yapay zekası, geliştirilmiş romantizm seçenekleri ve ince ayarlı sürüş kontrolleri ile yeniden ayarlayan güncellemeydi.

1.5 güncellemesi, oyunun çalkantılı lansman günü geçmişinin ötesine geçmesi gereken bir şanstı, ancak Cyberpunk 2077 için tartışmasız en büyük an, ana akıma geri dönmesine yardımcı olan bir anime spin-off serisinin ilk çıkışından geldi. harita. Kill la Kill’in Studio Trigger’ı tarafından üretilen ve 2022’nin sonlarında Netflix’te yayınlanan güzel animasyon dizisi Cyberpunk: Edgerunners, yüksek kaliteli prodüksiyon değerleriyle milyonlarca insanın Night City’ye geri dönmesine yardımcı oldu.

Altyazı Sağlanmadı

Yeni dövülmüş bir çift Mantis bıçağından daha keskin animasyon, dublaj için müthiş bir seslendirme ve “Take Me Out”un 2004 billboard listelerinde her yerde bulunan bir parça haline gelmesinden bu yana Franz Ferdinand’ın en iyi kullanımıyla Edgerunners, Cyberpunk 2077’nin servetini dönüştürmeye yardımcı oldu . CDPR, siber demir sıcakken de vurdu ve hayranların keşfetmesi için birkaç Edgerunners Paskalya yumurtası ekleyen son bir büyük yama ortaya çıkardı.

Tüm bu değişiklikler, Night City’nin dokusunu dönüştürmeye yardımcı oldu ve kentsel yayılmayı, bozuk bir Matrix simülasyonu gibi çalıştığı zamanın aksine keşfetmeyi heyecan verici hale getirdi. Çılgınca iddialı bir oyun olan Cyberpunk 2077, sürükleyici hikaye anlatımı, derin özelleştirme seviyeleri ve kendi şartlarınızda bir efsane olma özgürlüğü ile tekno-fantezi ideallerini gerçekleştiriyor.

Şu anki haliyle Cyberpunk 2077 heyecan verici bir yolculuk, Keanu Reeves’in Johnny Silverhand olarak mevcut tüm sahneleri çiğnemesini dinlerken kendi efsanenizi kurduğunuz bir dünya, tartışmasız o zamandan beri en iyi rolü. Her Zaman Belki Ol. Night City, ceset toplayan haydutların ve yozlaşmış politikacıların cehennem deliği, her köşesinde yeni bir hikaye ve hem dijital hem de tüyler ürpertici bir şekilde zafere giden yolu hacklemenize izin veren oyun esnekliği ile inanılmaz bir sanal alan.

Sekiz yıllık geliştirme ve iki yıllık lansman sonrası destek, Cyberpunk 2077’nin başarıları başarısızlıklarından daha ağır basıyor. Çok az oyunun eşit olabileceği harika bir faktöre sahip: neon ışıkların yavaş yavaş Netflix desteğiyle olumlu bir şekilde dönüştürülen bir dünyaya sızdığı ve oyuncuların CDPR’nin IP’ye yönelik büyük vizyonunda ikinci bir şansı denemeye istekli olduğu acımasız ve karanlık bir estetik. Bir stüdyo için bir abartı treninin raydan çıkmasını izlemek ve endüstriyi belirleyen bir ölçekte sert eleştirilerle vurulmak kolay olamaz, ancak CDPR yumruklarla yuvarlandı, Cyberpunk 2077’nin en sorunlu sorunlarını kazıdı ve bir tane oluşturmak için çalışmaya devam etti. PC’de veya konsolda görünen en büyüleyici sanal alanlardan biri.

Tartışmadan eleştirel beğeniye, Cyberpunk 2077 mevcut haliyle sadece hayranların 2020’de beklediği oyun değil; CDPR’nin hikaye anlatımı, şaşırtıcı derecede hassas anlar ve Night City karakterinizin problem çözme yaklaşımını yansıtan derin özelleştirme katmanlarıyla hain aksiyon konusundaki olağanüstü yeteneğinin daha iyi fark edilmiş bir vitrini. CDPR’nin gelecekte sıkıntılı ve hatalarla dolu lansmanlardan kaçınmada ne kadar etkili olacağı henüz belli değil. Ancak kağıt üzerinde gelecek parlak görünüyor, çünkü The Phantom Liberty genişletmesi oyuncuları Night City’nin yeni bir yönüyle tanıştıracak – Idris Elba ile birlikte – ve tam teşekküllü bir devam oyunu geliştirmenin ilk aşamalarında.

Burada tartışılan ürünler editörlerimiz tarafından bağımsız olarak seçilmiştir. Sitemizde öne çıkan herhangi bir şeyi satın alırsanız, GameSpot gelirden pay alabilir.



oyun-1