Spotify, ana podcast oluşturma aracını yeniden markalaştırmayı araştırıyor

Spotify, ana podcast oluşturma aracını yeniden markalaştırmayı araştırıyor


Hepinize çok mutlu tatiller! Haberler yavaş ve yiyecekler kızarmış. Bu hafta sonu hayatımın (kimsenin hayatının) en iyi latke’lerini yaptım ve ayrıca 24 saat içinde dört Peter Pan reçelli çörek yedim. Gerçekten yılın en harika zamanı.

Bu notta, değiştirilmiş bir Sıcak Kapsül önümüzdeki iki haftanın programı. HP Insiders için bir Perşembe sayımız olacak ve Cuma günü izinli olacağız. Gelecek hafta, sadece Çarşamba günü yayınlayacağız. Ve umarım hiçbirini okumazsınız demiyorum ama umarım sevdiklerinizle ve internetten uzakta hak ettiğiniz zamanı ayırırsınız.

Bugün Spotify, bir Anchor markasıyla flört ediyor ve Angela Merkel gerçek suça bayılıyor. Kim biliyordu?

Çapa yeniden markalaşıyor olabilir

Spotify bir kullanıcı anketini çok seviyor ve bu sefer konu Anchor’ın geleceğiyle ilgili. göre bir gelen rapor TechCrunchSpotify for Podcasters programına katılanlara, programın özelliklerini ve Anchor’ları aynı çatı altında toplamayı öneren bir anket gönderildi.

Anket, “Podcasters için Anchor ve Spotify artık her türden (ve boyuttan) içerik oluşturucunun Spotify’da kendilerini ifade etmesi ve başarıyı yakalaması için hepsi bir arada platform olan Spotify Creator Studio oldu” diyen örnek bir duyuru içeriyordu.

Spotify, 2019’da podcast sunucusu Anchor’u satın aldı ve platformun podcast kitaplığını oluşturmak için önemli bir araç oldu. 4,7 milyon şovdan. Burası, Spotify’ın amatör programlarının çoğunun başladığı, zaman zaman listelerde başarılı olduğu yerdir. Ancak uzun süredir piyasadaki en iyi podcast sunucusu olan Anchor, kaymaya başlıyor. Kasım ayında tüm podcast’lerin yüzde 21,6’sı Anchor’da oluşturuldu. Bu, onu yine de ikincinin (yaratılan tüm podcast’lerin yüzde 9’unu yakalayan Buzzsprout) çok önüne koyuyor, ancak bu, Nisan ayındaki yaklaşık yüzde 26’lık pazar payından daha düşük. Bu arada Podcasters için Spotify, Buzzsprout veya Libsyn gibi başka bir sunucuyla podcast’lerini Spotify’a yükleyen kullanıcılar için istatistikler (Sarılmış dahil) sağlar.

Önerilen yeni kurulum, kullanıcıları temelde aynı iki gruba ayırır: “barındırılmayan” (Podcasters için Spotify) ve “barındırılan” (fka Anchor). Pek bir şey değişmeyecek gibi. Barındırılmayan kullanıcılar bazı istatistikler alabilir ve şu anda yalnızca Anchor kullanıcıları tarafından kullanılabilen Soru-Cevap ve anketler yayınlayabilir. Barındırılan kullanıcılar, Anchor’ın temel araçlarını – podcast’lerin ve video podcast’lerin oluşturulması, dinamik reklamcılık ve abonelikler – koruyacaktı.

Öyleyse, işlevsel olarak çok az şey değişiyorsa, neden yeniden markalaşalım? Spotify’ın ana podcast aracının şirketin adını taşıması kesinlikle daha temiz. Belki de dışarıdaki podcast sunucularını kullanan podcast yayıncılarını cezbetmek için daha net bir yol oluşturur. Ayrıca, Spotify Creator Studio altında herkesi markalaştırmanın, podcast işinde istatistikler sağlarken yaratıcılığa daha fazla alan sağlayacağından da şüpheleniyorum.

Her iki durumda da, yakın zamanda gerçekleşmeyebilir – veya hiç olmayabilir (hepiniz, hala HiFi bekliyoruz!). Şirketten yapılan açıklamada, “Spotify’da, kullanıcı deneyimimizi iyileştirmek için rutin olarak bir dizi anket ve test yapıyoruz” dedi. Sıcak Kapsül. “Bunlardan bazıları, daha geniş kullanıcı deneyimimizin yolunu açıyor ve diğerleri yalnızca önemli bir öğrenme işlevi görüyor. Şu anda gelecek planlarıyla ilgili paylaşacak bir haberimiz yok.”

Müzik girişimi Duetti, TikTok dönemi için bir katalog oluşturuyor

Gişe rekorları kıran katalog anlaşmaları son aylarda yavaşlamış olabilir, ancak akış dönemi şarkıların uzun (ve bazen beklenmedik) ömrünü ortaya çıkardı. Janko Roettgers için yazdı Sınır TikTok ve Spotify’da patlama yapma potansiyeline sahip eski şarkıların haklarını alan eski Tidal yöneticileri tarafından kurulan bir girişim hakkında.

Roettgers, “Teklif: Duetti, akış hizmetlerinde zaten iyi performans gösterdiğini belirlediği şarkıların haklarını satın alacak,” diye yazdı. “Şirket daha sonra çalma listeleri, etkileyici ortaklıklar ve diğer optimizasyon biçimlerinin yardımıyla bu şarkıları daha da geliştiriyor ve zamanla ortak olduğu sanatçılardan ek şarkıların haklarını satın alıyor.”

Kate Bush’un “Running Up That Hill” ve Fleetwood Mac’in “Dreams” şarkısında olduğu gibi, eski şarkıların yeni hayat bulması sürecini defalarca gördük. Ancak birçok katalog anlaşması her zaman ikonik olan şarkılara odaklanırken, Duetti patlama potansiyeli olan derin kurguları belirlemek için verileri kullanıyor. Roettgers’ın eseri, internet üzerinden dinlemenin müzik ortamını nasıl değiştirdiğine ve hit olmanın ne demek olduğunu yeniden tanımladığına iyi bir bakış.

Angela Merkel, gerçek suç podcast’inde nadiren halkın karşısına çıkıyor

Angela Merkel, özgür dünyanın lideri olarak istifa ettiğinden beri oldukça düşük bir profil tuttu, ancak konuk olmak için ortaya çıktı. Almanca podcast Cinayetten mi Bahsediyoruz? Bu kaotik bir seçim ve bunu onun için seviyorum.

Şimdilik bu kadar! Haftaya görüşürüz.



genel-2