Danıştay, yenilenen cihazlarda ÖTV’nin kaldırılacağına karar verdi

Danıştay, yenilenen cihazlarda ÖTV’nin kaldırılacağına karar verdi


SIRRMIET ve UFC-Que Choisir derneği tarafından yapılan itirazın ardından, Danıştay bu tartışmalı konuyu nihayet karara bağladı: yenilenmiş mobil cihazlar için özel kopyalama ücreti gelecek yıl kaldırılacak.

Motivasyon maddi değildir. Danıştay, oylama sırasında özel kopyalama vergisi ölçeğinde karar alan komisyonun oluşumunun “uygunsuz” olduğu görüşündeydi.

Danıştay, 19 Aralık 2022 tarihli ve bir örneğini ZDNet’in edindiği kararında, 1/22 nolu kararı bu yegane kritere dayanarak geçersiz kıldı.şey Özel kopyalama ücretinin bir parçası olarak yenilenmiş multimedya telefonlara ve yenilenmiş multimedya dokunmatik tabletlere entegre edilmiş bellekler ve sabit diskler için farklılaştırılmış bir ölçek benimseyen komisyonun Haziran 2021’i.

Bu iptal 1 tarihinde geçerli olacaktır.şey Şubat 2023 ve geriye dönük olmayacak. En yüksek idare mahkemesi, “Bu kararın iptalinden önceki etkileri nihai kabul edilir” dedi.

Yenilenen sektörü canlandıran bir vergi

Fransız akıllı telefon yenileme şirketleri, sendika aracılığıyla, aşırı ve haksız buldukları özel kopyalama vergisinin uygulanmasından duydukları endişeyi defalarca dile getirdiler.

Hatırlatmak gerekirse, Danıştay, UFC-Que Choisir derneğinin temyiz başvurusunu, yenilenmiş akıllı telefonların ve tabletlerin kişisel olarak kopyalanmasına yönelik ölçeğin hiçbir şekilde aşırı olmadığına karar vererek, maddi bir argümana dayanarak reddetmişti. Bugün, bu nedenle, Özel Kopyalama Komisyonu’nun düzgün işleyişi sorgulanmaktadır.



genel-15