Çıkış Tarihi, Karakterler, Söylentiler ve Daha Fazlası

Çıkış Tarihi, Karakterler, Söylentiler ve Daha Fazlası


NetherRealm Studios’un son projesini yayınlamasının üzerinden epey zaman geçti. Olmak Ölümüne kavga 11, dünya çapında satılan 12 milyon kopya ile kritik bir başarıydı. Ancak böylesine büyük bir hayran kitlesi ile bir devam filmi için bariz bir talep geliyor.

Ancak talepten sorumlu olan tek faktör bu değil, çünkü bu yıl seri için dikkate değer bir dönüm noktası. peki ne zaman Mortal Kombat 12 çıkıyor mu? Yakında çıkacağını söyleseydik, bu konuda size yalan söylemiş olurduk.

Bu konu resmi olarak ele alınmamış olsa da, son söylentiler bunun hakkında konuşmaya değer bir şey olduğuna işaret ediyor.

Mortal Kombat 12’nin Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Bu sorunun cevabı spekülasyonlara dayanıyor ancak bu noktada bir sonraki NetherRealm oyununun çıkışına yönelik oldukça sağlam ipuçları var.

Mortal Kombat 12 en çok muhtemelen 2023’te çıkacak. Evet. Doğru. Sonunda tünelin sonunda zayıf bir ışık görmeye başladık. Bir sonraki Mortal Kombat’ın ne zaman piyasaya sürüleceğine dair çok fazla geri dönüş oldu ve sonunda buna cevap verebildik, hepsi son zamanlarda sayesinde Ed Boon’un Twitter’daki Soru-Cevap dizisi.

CEO Konuştu!

Yakın zamanda Ed Boon tarafından Twitter’da yayınlanan “Bana Bir Şeyler Sor…” ileti dizisinde, pek çok kişi ona bir sonraki NetherRealm oyununun çıkışını sordu ve Ed, efsane olduğu için bazı ilginç yanıtlar verdi.

İlk tweet’te, kendi komik üslubuyla 2023’te bir şeyler alacağımızı temelde doğruluyor. İlk kez, yayın penceresinde herhangi bir onay aldık. Şimdi yılı aldık, ancak yıl 12 aya yayıldı. Tahmini o kadar uzun süre oynayamayız, o yüzden biraz daha daraltalım.

Başka bir adam ona önümüzdeki 6 ay içinde bir şey olup olmadığını sordu ve o da büyük olasılıkla bir şeyler alacağımıza dair oldukça net bir cevap verdi. Oradan, noktaları birleştirmek basittir. NetherRealm, Mortal Kombat 12’yi 2023 yılında ilk 5 veya 6 ay içinde ortaya çıkaracak.

İşte, millet; tahmin oyunu nihayet sona erebilir.

Mortal Kombat 12 Onaylandı mı?

Resim: NetherRealm Stüdyoları | Mortal Kombat 11

Evet. Mortal Kombat 12 geliyor!

Resmi duyuru diyecek kadar ileri gitmezdim. Ancak, bu noktada, Mortal Kombat’ın bir sonraki taksitinin çıkışına işaret eden o kadar çok şey var ki, beklediğimizi aldığımızı varsaymak güvenli. Aldığımız ipuçlarına bir göz atalım.

Anderson Sızıntısı

Ocak 2022’de, NetherRealm’de Tasarımın kıdemli üretim müdürü Jonathan Anderson bir fotoğrafı tweetledi ancak hemen sildi. Fotoğrafta Mortal Kombat oyunlarından birkaç çizim yer alıyordu, ancak hayranlar çizimden daha fazlasını hemen fark ettiler.

Mortal Kombat 12 Oyun Dosyası Sızan Görüntü

Yukarıdaki monitör ekranının sağ üst kısmında MK12_Mast isimli bir dosya görüyorsunuz… Ayrıca “Hayranlarımız herhangi bir iz için hevesle interneti kazıyorlar. Bu malzemeye ekstra özen gösterin.”

Bunun yeni bir IP veya Injustice 3 için olabileceğini söyleyebiliriz ancak MK12 dosyası şüphelerimizi doğruluyor. Ed Boon ne derse desin, Mortal Kombat 12 iyi bir şekilde geliştirilmekte gibi görünüyor.

Ed Boon Twitter Konusu

NetherRealm’in CEO’su Ed Boon, komik Twitter karşılaşmalarıyla da tanınan ilginç ve eğlenceli bir adam. 11 Aralık 2022’de Mr. Boon, bir Twitter dizisindeki bazı soruları yanıtlamaya karar verdi. Bu başlıkta verdiği birçok cevap, yeni Mortal Kombat 12’nin yönünü işaret ediyor.

Uzun yıllar boyunca NetherRealm, bir Injustice oyunu ve ardından bir Mortal Kombat oyunu yayınlamak arasında gidip geldi. Bu mantıkla bir sonraki oyun Injustice 3 olmalı ama Ed Boon aksini düşünüyor.

Birisi, Teen Titans’tan bir süper kahraman karakteri olan Beast Boy’u bir sonraki Injustice oyununda görüp göremeyeceğini sordu, Ed’in yanıtladığı,

“IF” başka bir Adaletsizlik oyunu yaparız. Önümüzdeki 6 ay içinde bazı açıklamalar alacağımızı zaten gördük, yani eğer bu Injustice 3 değilse. Bunun tek bir anlamı var: mortal Kombat 12. Injustice için de aynı şey başka bir yanıtta doğrulandı.

Ed Boon adlı adam, NetherRealm Studios’un bir sonraki oyununun Mortal Kombat 12 olacağını net bir şekilde ifade edemiyor.

Mortal Kombat 12 Hikaye Spekülasyonları

Mortal Kombat 12 hikayesi
Resim: NetherRealm Stüdyoları | Mortal Kombat 11

Bir sonraki Mortal Kombat oyununun gelecek yıl gelmesini beklediğimizden, hikayenin neye benzeyebileceğine daha derin bir dalış yapmamız adil olur. Moral Kombat 12’nin tamamen yeni bir hikaye başlatacağına veya oyunun önceki versiyonu olan Mortal Kombat 11: Aftermath’e dayanacağına dair şüpheler vardı.

Ed Boon daha sonra bir Twitter dizisinde MK12’nin hikayesinin MK11’in hikayesinin devamı olacağına dair bu şüpheyi doğruladı.

Bu onay, önceki oyunun birden fazla sonu olduğu için bir sonraki Mortal Kombat’ın nasıl gelişeceği hakkında spekülasyon yapmak için çok yer bırakıyor. Mortal Kombat 11’in sonunda, Liu Kang veya Shang Tsung ile taraf tutma seçeneğiniz var. Sonuç, kimin yanında olmayı seçtiğinize bağlı olacaktır çünkü diğer karakter otomatik olarak ölür.

Liu Kang Kazandı – İyi Son

Liu Kang’ı seçerseniz, Shang Tsung varoluştan silinecek ve Liu, Ruhların Tacı’nı alacak. Bundan sonra, “daha iyi bir yeni dünya yaratmak” için zamanı sıfırlayacak.

Kum saatinin önünde yüzen Liu Kang
Mortal Kombat 11: Sonrası – Liu Kang Sonu

NetherRealm bu yoldan gitmeye karar verirse, orijinal Mortal Kombat serisinin yumuşak bir yeniden başlatması olacak, ancak bu kez Liu Kang, Dünya Krallığının Koruyucusu olarak. Ed Boon’a göre MK12, MK11’in hikayesinin devamı niteliğinde olacak, o zaman bu son biraz daha mantıklı geliyor.

Shang Tsung Kazandı – Kötü Son

Shang Tsung’un Liu Kang’ı yendiği, ruhunu emdiği ve temelde her diyarı fethetmeye karar verdiği madalyonun diğer yüzüne bakıldığında.

Shang Tsung'un önünde duran minyonlar

NetherRealm’in bu yola girme şansı zayıf. Liu Kang yenilirse ve güçleri Shang Tsung tarafından emilirse, bu onun temelde yenilmez olduğu ve ona karşı duran herkesin varoluştan silineceği anlamına gelir.

Yukarıdaki konuşmadan, Mortal Kombat 12, Mortal Kombat 11’in devamı niteliğindeyse, Liu Kang’ın iyi sonunun en olası seçim olacağını varsaymak güvenlidir. Olasılıklar sonsuzdur ve gerçek hikayeyi yalnızca zaman anlatacaktır. O zamana kadar yerlerinize tutunun.

Mortal Kombat 12 olası karakter

Mortal Kombat 12
Resim: NetherRealm Stüdyoları | Mortal Kombat 11

Şu an için bundan hiç bahsedilmedi Mortal Kombat 12 liste. Oyun, serinin yeniden başlatılmasıysa, o zaman kesinlikle bazı eski karakterlerin geri döndüğünü göreceğiz. MK11’deki üyelerin çoğu bir sonraki oyunda da görülebilir.

Spekülasyonun sebebi, Liu Kang’ın, Shang Tsung’un arkadaşlarını feda ettiğini söyleyerek alay etmesi üzerine, “Gitmediler, Shang Tsung.”

Liu Kang, Shang Tsung ile konuşuyor

“Yeni dönemimde yine yaşayacaklar” diye ekliyor. Bu, oyuna geri dönen eski karakterlerin çoğuna yönelik olası bir ipucudur. Ayrıca Ed Boon, Stryker, Cassie ve Tremor’un geri dönüşüne dair ipuçları da verdi, üçü de Mortal Kombat 11’in parçasıydı ve bu da şüphelerimizi daha da doğruluyor.

Eski karakterlerin yanı sıra oyunda yeni yüzler de görmek canlandırıcı olacaktır. NetherRealm’in bundan sonra ne bulacağını asla bilemezsiniz. Adaletsizlik serisinin haklarına sahipler, bu yüzden çok daha fazla DC göreceğiniz kesin.

Bu noktada, kedinin çantadan bir an önce çıkmasını bekliyoruz. Geliştiricinin yakında bazı ayrıntıları yayınlamasını ve hiç bitmeyen bekleme sefaletimize bir son vermesini umalım.





oyun-5