Az bilinen bir girişim, iMessage’ı Android’e getirmeyi vaat ediyor. Apple teknolojisi gerekmez

Az bilinen bir girişim, iMessage’ı Android’e getirmeyi vaat ediyor.  Apple teknolojisi gerekmez


Apple defalarca iMessage’ı Android’e taşıma planı olmadığını belirtti. Ancak üçüncü taraf şirketler, Android ve iOS arasında birlikte çalışabilirliği kolaylaştırmak için bu tür girişimlerde bulunuyor. Halihazırda Beeper, BlueBubbles ve AirMessage projeleri var, ancak başarıları büyük bir soru işareti olmaya devam ediyor. Ve şimdi Sunbird adlı bir startup da aynısını yapacak ama işi bitirecek.



Sunbird’ün yazılımı henüz alfa aşamasında, kapalı modda test ediliyor, katılım için davetiye gerekiyor. Bildirildiğine göre bazı testçiler için hiç başlatılmayacak.

Yeni yazılımın bulutta çalışacağı ve Android’den iMessage’a ve tersi yönde mesajlar yayınlayacağına dikkat çekiliyor. Beeper gibi diğer programlar, bir Android akıllı telefonun harici bir terminal olarak bir Mac, iPhone veya iPad’e bağlanmasına izin vererek, iMessage aracılığıyla mesaj gönderip almanıza olanak tanır.

Sunbird önceden kaydedilmiş bir demo gösterdi, ancak gazetecilerden gelen birçok soru henüz yanıtlanmadı. Ve Android Authority sürümünden uzmanlar, sisteme erişmelerine rağmen düzgün çalışmadı.

Ayrıca Sunbird, uygulamayı WhatsApp, Facebook Messenger, Slack, Signal, Telegram, Discord ve hatta SMS için birleşik bir platform haline getirmek istiyor. Doğru, bu durumda uygulama kapalı bir kaynak kodu alacaktır. Genel olarak, beklemeye devam ediyor.

Kapalı betanın bu yıl sonuna kadar yayınlanması planlanıyor ve 2023 ortalarında toplu lansman bekleniyor.



genel-22