Amazon, bazı Android telefonlarda bulunan özel bir Alexa özelliğine son verecek

Amazon, bazı Android telefonlarda bulunan özel bir Alexa özelliğine son verecek


Amazon’un Alexa dijital yardımcısı, yararlı bir araç olduğunu kanıtladı. Ama sayesinde 2014’te Amazon Fire Phone’un pek de hevesli olmayan karşılaması, Alexa’nın kendisine ait bir akıllı telefonu olmayan bir asistan olması. Yine de Amazon, belirli Android telefon kullanıcılarının belirli bir ifade kullanarak Alexa’yı etkinleştirmesine izin veren bazı anlaşmalar yaptı. Dijital asistan, bu telefonlardaki herhangi bir ekrandan, hatta kilit ekranından eller serbest olarak etkinleştirilebilir. Ve Alexa uygulamasının açık olması bile gerekmiyor.
Bu “Alexa Yerleşik” telefonlardan birine sahipseniz, kötü haberi çoktan almış olabilirsiniz. Göre GeekWire, Amazon, bu cihazların sahiplerine 31 Mart 2023’te eller serbest Alexa özelliğini kapatacağını bildiriyor. Hem iOS hem de Android kullanıcıları, Alexa uygulaması açıkken Alexa’dan görevleri halletmesini isteyebilecek. Ve uygulama açıkken, kullanıcılar Alexa’yı eller serbest olarak kullanmaya devam edebilir.
Alexa uygulaması iOS’ta şu adresten edinilebilir: Uygulama mağazasıve Android cihazlar için Oyun mağazası.
Eller serbest Alexa ile ilgili haberleri doğrulayan bir Amazon sözcüsü, “Müşterileri memnun edecek hizmetlere yatırım yaptığımızdan emin olmak için özelliklerimizi düzenli olarak gözden geçiriyoruz ve bu özellik için desteği askıya almaya karar verdik.” Sözcü, bu modellerin devam eden satışlarının bireysel telefon üreticilerine bağlı olacağını ekledi ve Amazon’un “müşterilere en sevdikleri özelliklere ve deneyimlere erişmeleri için sorunsuz bir yol sağlamak için Alexa uygulaması içindeki Alexa deneyimine yatırım yapmaya devam ettiğini” kaydetti.
Amazon’un kararının nedeni resmi olarak bilinmemekle birlikte, şirket, Android’e yapılan güncellemelerin, son tarihten önce bile eller serbest Alexa üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini söyledi. Ve bu, Amazon’un endişe duyduğu göründüğü için neden bu özelliği sonlandırmaya karar verdiğine dair bir ipucu olabilir. Google, dijital yardımcı için sistem çapında mikrofon erişimini kaldıracaktır.

Ayrıca Alexa, Amazon’un büyük çaplı işten çıkarmalardan etkilenen iş birimlerinden biridir. Geçenlerde şirket, mevcut çeyrek için yalnızca %2 ila %8 arasında bir büyüme beklediğini açıkladı ve 10.000 işçiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu. İş, Amazon için o kadar sıkıntılıydı ki, hisseleri yılın başından bu yana yaklaşık %45 düştü.

Amazon’un web sitesi Alexa eller serbest özelliğini sunan aşağıdaki Android telefonları listeler:
  • Oneplus 10T 5G
  • OnePlus 10Pro 5G
  • OnePlus 9 Pro
  • OnePlus 9
  • oneplus 8pro
  • OnePlus 8
  • Motorola Kenarı (2022)
  • sony xperia 1
  • LG G8 ThinQ
  • Moto G7
Yukarıdaki telefonlardan birine sahipseniz ve Alexa’yı eller serbest olarak kullanıyorsanız, bu özelliğin önümüzdeki Nisan ayından itibaren çalışmaya devam etmesini istiyorsanız Alexa uygulamasını açık bırakmaya hazır olun. Özellik 1 Nisan’dan itibaren kullanımdan kaldırılacak olsa da Alexa’yı Google Asistan’a tercih edenlerin şakası yok.



telefon-1