Microsoft’un SQL Server 2022’si tamamen Azure ile ilgilidir

Microsoft’un SQL Server 2022’si tamamen Azure ile ilgilidir


Microsoft bugün piyasaya çıktı SQL Sunucusu 202233 yılı aşkın bir süre önce kullanıma sunulan veritabanı yazılımının en son sürümü. Microsoft, bu sürümü “SQL Server’ın şimdiye kadarki en Azure özellikli sürümü” olarak tanımlıyor ve veritabanı üzerinden gerçek zamanlı analitiği etkinleştirmek için Azure Synapse Link, veri yönetişimi için Azure Purview ve Azure SQL Yönetilen Örneği yardımıyla olağanüstü durum kurtarma için Azure Purview bağlantılarına sahip. , bu sürüm, birçok yönden, ekibin birkaç yıl önce başlattığı bulut bağlantısı temel çalışmasının doruk noktasıdır.

“En başından beri, vizyon [for SQL Server] gerçekten hakkındaydı – veritabanları çok karmaşıktı – bunu nasıl son derece basit hale getiriyorsunuz? Microsoft’un Azure Data’dan sorumlu kurumsal Başkan Yardımcısı Ran Kumar, bana birçok yönden, bu kadar uzun sürmesinin ve onu nasıl geliştirdiğimizin önemli bir nedeni olduğunu düşünüyorum” dedi. “SQL Server 2022 ile ilgili düşündüğüm en büyük şeylerden biri, onu Azure’a tamamen bulut bağlantılı hale getirmiş olmamız.”

Şirket içi iş yüklerinin geçişi gerçekleşirken, Microsoft’un müşterilerinin hepsinin çok farklı hızlarda hareket ettiğini ve bazılarının çok sayıda nedenden dolayı buluta hiç geçmeyebileceğini belirtti. Bu, şirketin neden her zaman hibrit bir yaklaşıma güvendiğini öne sürüyor, ancak aynı zamanda birçok müşterinin, tüm verilerini fiilen taşımak zorunda kalmadan bulutta olmanın değerini nasıl elde edebileceklerini sormaya başlamasının nedeni de bu. . Kumar, “Bunu bir bulut sürümüne dönüştürmek için neden yatırım yaptığımızın temel tezi gerçekten buydu” dedi.

Görsel Kaynakları: Microsoft

Buna iyi bir örnek, kullanıcıların Azure üzerinde SQL Yönetilen Örneği’ndeki verilerini çoğaltmalarına ve bunu ana şirket içi SQL Sunucuları için bir yedek olarak kullanmalarına olanak tanıyan yeni olağanüstü durum kurtarma işlevidir. ana sunucu çöküyor.

Kumar, Synapse Link ile SQL Server kullanıcılarının artık karmaşık bir altyapı kurmak zorunda kalmadan veritabanları üzerinden gerçek zamanlı analitik çalıştırabileceklerini de kaydetti. “Tek yapmanız gereken bir kutuyu işaretlemek ve ‘bu verileri neredeyse gerçek zamanlı olarak çoğaltın’ demek. Onu Synapse’e yerleştirir ve bu verileri okuyan Power BI raporunuzu alabilirsiniz ve tüm işlem hattı yalnızca sizin için oluşturulur” dedi.

Ve gerçekten hibrit bir kuruluma sahip olan şirketler için, Purview veri yönetişim hizmeti desteği artık, verilerin bulutta veya şirket içinde SQL Server’da bulunmasından bağımsız olarak ilkelerini belirlemelerine olanak tanıyor.

Ekip, yeni bulut bağlantılı yetenekler üzerindeki çalışmalara ek olarak, veritabanının genel performansını, kararlılığını ve güvenlik duruşunu iyileştirmek için de çalıştı. Bu çalışmanın özünde, en azından bu sürüm için, veritabanının artık örneğin bir dizi daha karmaşık senaryoda sorguları optimize edebilen akıllı sorgu işleme motoru vardı.

Microsoft’un bulut ve şirket içi kaynakları yönetme platformu olan Azure Arc aracılığıyla SQL sunucusu için yeni bir kullandıkça öde faturalandırma modeli de ilgi çekicidir. Şirket içi kullanıcılar, SQL Server 2022 kurulum sürecinin bir parçası olan Azure Arc bağlantısını kullanarak, artık tüketim artışlarını yönetmek veya geçici kullanım durumları için bulut özellikli faturalandırmayı da tercih edebilir.

Kumar’ın belirttiği gibi, SQL Server kullanımı, günümüzde mevcut olan tüm rekabete rağmen büyümeye devam ediyor (gerçi bu kısmen mevcut müşterilerin kullanımlarını genişletmesinden kaynaklanıyor).

SQL Server’ın yeni sürümü şu anda genel kullanıma sunuldu; ücretsiz Developer ve Express sürümleri.



genel-24