10 Yaşındaki ‘Çöp Kutusu’ Mac Pro, Apple’ın M2’sine Karşı Etkileyici Çok Çekirdekli Performans Sağlıyor

10 Yaşındaki ‘Çöp Kutusu’ Mac Pro, Apple’ın M2’sine Karşı Etkileyici Çok Çekirdekli Performans Sağlıyor


Apple’ın ‘çöp kutusu’ Mac Pro, başlangıçta bir mühendislik harikası olarak algılanıyordu. Ne yazık ki, tek çekirdekli ve çok çekirdekli performansta mutlak en iyisini isteyen ileri düzey kullanıcılar, yeni tasarlanan iş istasyonunun zorlu görevlere ayak uyduramaması ve termal kısma sorunu yaşaması gerçeği karşısında canı sıkıldı. Bu aksiliklere rağmen, Intel Xeon CPU’ya sahip makine, Apple’ın modern M1 ve M2’sine karşı hala kendini koruyabiliyor.

Mac Pro, Apple’ın M2’sinden Daha Yavaş Olmaya Devam Ediyor, ancak 12 Çekirdekli Intel Xeon CPU Yükseltmesi, M1’i Geçerek Muazzam Çok Çekirdekli Performans Kazançları Getiriyor

Mac Pro, This Does Not Compete adlı kanal adıyla bir YouTuber’ın evine geldi. Ödediği konfigürasyonda dört çekirdekli bir Intel Xeon E5 işlemci bulunuyordu ve en az güçlü Apple Silicon’a karşı bile asla kendi başına kalmayacağı açıktı. Neyse ki, içeri girmek için çok fazla zaman ve çaba harcamaktan çekinmiyorsanız, iş istasyonu kullanıcı tarafından yükseltilebilir, ancak YouTuber mevcut CPU’yu 12 çekirdekli Intel Xeon E5-2679 v2 ile değiştirmeyi başardı.

Ne yazık ki, işlemcinin değiştirilmesi, Mac Pro’nun tam ve zahmetli bir şekilde sökülmesini gerektiriyor, pek çoğu bunu üstlenmek istemiyor, ancak neyse ki SSD ve RAM’e kolayca erişilebilir. MacOS Monterey’in yeni bir kopyasını başlattıktan sonra, içerik oluşturucu, Geekbench 5’ten başlayarak Mac Pro’yu adım adım koşturdu. Tek çekirdek puanı hayal kırıklığının ötesindeydi, ancak çok çekirdekli performans, makine ile performanstaki en büyük artışı gördü. puanlama 7792Bu, M1 MacBook Pro’nun aynı çok çekirdekli sonuçta elde ettiğinden daha yüksek olan 7390.

10 yaşındaki-mac-pro-geekbench-5-scores-2-2

Bu, yükseltilmiş bir Mac Pro’nun neredeyse on yıllık olmasına rağmen hala bir tekme kaldığını ortaya koyuyor. Ayrıca, CPU’nun paketin geri kalanıyla nasıl bir sırada olduğunu görmek için iyi bir ölçüm için bir Cinebench ekran görüntüsü ekledik. Ne yazık ki, M2 MacBook Pro daha iyi performans gösteren ve güç açısından daha verimli çekirdeklere sahiptir, bu nedenle taşınabilir Mac, iş istasyonunu bir 8743 çoklu çekirdek puanı.

m1-macbook-pro-geekbench-5
m2-macbook-pro-geekbench-5

Anlayabileceğiniz gibi, marj çok büyük değil, bu da zaten bu ‘çöp kutusu’ bilgisayarlardan birine sahipseniz ve duvardan uzak durması gereken bir ürüne ihtiyacınız yoksa, satın alma işleminizi ertelemek isteyebileceğinizi gösteriyor. şu an için. Ayrıca aşağıdaki videoyu izleyebilir ve yükseltilmiş Mac Pro’nun performansı hakkında ne düşündüğünüzü paylaşabilirsiniz. Sahiplerin onunla birlikte çalışmaya devam etmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz, yoksa bir yükseltme gecikmiş mi?

Resim Kredisi – iFixit

Haber kaynağı: Bu Rekabet Edemez

Bu yazıda bahsedilen ürünler

<!–

The links above are affiliate links. As an Amazon Associate, Wccftech.com may earn from qualifying purchases.

–>



genel-17