Yerel ATX 3.0 16-Pin Kablo, NVIDIA GeForce RTX 4090’a Bağlandığında Çok Eriyor

Yerel ATX 3.0 16-Pin Kablo, NVIDIA GeForce RTX 4090’a Bağlandığında Çok Eriyor


NVIDIA GeForce RTX 4090, şirketin en yeni grafik kartıdır. Fiziksel boyutu ve gücünün eşsiz olduğu söylendi. Ancak piyasaya sürülmesinden bu yana, grafik kartının bağlantıyı aşırı ısıttığı, bağlantı portunu ve kabloyu erittiği bildirildi. Reddit’teki yakın tarihli bir gönderi, 12VHPWR güç konektörünü kullanan yerel ATX 3.0 güç kaynağının şimdi aynı erime sorunlarına sahip olduğunu gösteriyor.

16 pinli güç adaptörünün yangın tehlikesi oluşturmasıyla ilgili birkaç durum çevrimiçi olarak onaylanmıştır. NVIDIA raporları araştırıyor ve ortaklarından arızalı kartları şirkete göndermelerini istiyor. Bu, şirketin yalnızca birincil grafik kartına değil, aynı zamanda ortakları tarafından üretilen özel kartlara da bakarak soruna neyin neden olduğunu bulmasına ve bir sorunu olabildiğince hızlı bir şekilde uygulamasına olanak tanır.

Açılacak en yeni konu Facebook MEG AI1300P PSU (ayrıca MSI tarafından yapılmıştır) ile MSI GeForce RTX 4090 Gaming X Trio 24G GPU’yu kullanan kullanıcının resmini çizer. Kullanıcı, NVIDIA RTX 4090 serisiyle ilgili bilinen sorunların farkındayken, 16 pinli adaptörden tamamen kaçınmak için yerel 12VHPWR konektörüne bir ATX 3.0 PSU kullandı, ancak yerel bir 16 pinli kablo konektörü kullanmasına rağmen, yine de sona erdi. yanıyor.

Resimler, konektör bağlantı noktasının yalnızca bazı erimiş bağlantıların başladığı gibi görünmediğini, aynı zamanda kablonun da hemen aşınma gösterdiğini gösteriyor. Kullanıcı, ilk birkaç vakanın başlangıcından beri bilinen bir sorun olan kabloyu bükmedi. MSI, GPU ve PSU’yu değiştirmek için kullanıcıyla iletişime geçti. Aşırı ısınma sorununun kaynağının üçüncü taraf veya ortak bileşen mi olduğu yoksa sorunun kartın, kablonun ve daha fazlasının tasarımından mı kaynaklandığı bilinmiyor.

Sorunun gerçek kaynağı bilinmemekle birlikte, sorun için tam bir düzeltme yapılmadan vaka sayısı artmaya devam ediyor. Bu, kartı ilk kez satın alan yeni kullanıcılar için en önemli caydırıcı unsur veya en son nesle yükseltmek isteyen geri dönen tüketicilerin en son NVIDIA grafik kartı için yaklaşık 1.600 $ ödemesi gerektiğinden, kullanıcıları daha da endişelendirecektir.

Haber kaynakları: Tom’un Donanımı, Facebook



genel-17