Çin, 2026’ya Kadar 350 Milyar CNY Değerinde 25 Milyon Sanal Gerçeklik Cihazı Göndermeyi Planlıyor

Çin, 2026’ya Kadar 350 Milyar CNY Değerinde 25 Milyon Sanal Gerçeklik Cihazı Göndermeyi Planlıyor


Çin, endüstrinin 2026 yılına kadar değeri 350 milyar CNY’yi (kabaca 3,97,800 Rs. Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yönetilen Pekin, sanal gerçekliği ülkenin 14. beş yıllık planı kapsamında dijital ekonomi için kilit bir endüstri olarak sınıflandırdı. Makale, sanal gerçeklik tanımında artırılmış gerçeklik ve karma gerçekliği içeriyor.

Bu ilk eylem planı, Pekin’in sanal teknolojide dünyaya liderlik etme tutkusunu yansıtıyor ve ayrıntılı hedefler belirliyor.

Çin, 25 milyon cihaz hedefinin şu an ile 2026 arasında yıllık veya birikmiş sevkiyatlara atıfta bulunup bulunmadığını belirtmedi.

Araştırma firması IDC, araştırma firması IDC’nin bu yılın ilk yarısında Çin’in yarım milyondan fazla sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik cihazı sevk ettiğini söyledi.

Plan ayrıca, bakanlıkların donanım ve yazılım satışlarını içerdiğini söylediği, endüstrinin toplam değerini 350 milyar CNY’nin (kabaca 3.97.800 crore) üzerine çıkarma hedefini de içeriyor.

Çin’in 2026 yılına kadar 100 çekirdek şirketi beslemesi ve sektör için 10 kamu hizmeti platformu oluşturması gerekeceğini de sözlerine ekledi.

Devlet destekli bir düşünce kuruluşu olan Çin Bilgi ve İletişim Akademisi, Salı günü Çin’in eylem planı için motivasyonunun, sanal gerçekliği önemli bir endüstri olarak tanımlayan ABD ve Güney Kore hükümetleri bağlamında görülmesi gerektiğini söyleyen bir rapor yayınladı.

Ayrıca Meta, Microsoft, Apple, Google ve Tencent gibi küresel teknoloji devlerine atıfta bulunarak onları sanal gerçeklik fırsatlarını hızla takip eden şirketler olarak nitelendiriyor.

© Thomson Reuters 2022


Ortaklık bağlantıları otomatik olarak oluşturulabilir – ayrıntılar için etik bildirimimize bakın.



genel-8