Araştırmacılar Windows Olay Günlüğü Güvenlik Açıklarını Detaylandırıyor: LogCrusher ve OverLog

Araştırmacılar Windows Olay Günlüğü Güvenlik Açıklarını Detaylandırıyor: LogCrusher ve OverLog


Siber güvenlik araştırmacıları, Microsoft Windows’taki, biri hizmet reddi (DoS) ile sonuçlanacak şekilde kullanılabilecek bir çift güvenlik açığıyla ilgili ayrıntıları açıkladı.

istismarlar, dublajlı LogCrusher ve Aşırı Günlük Varonis tarafından EventLog Remoting Protocol’e nişan alın (MS-EVEN), olay günlüklerine uzaktan erişim sağlar.

İlki, “herhangi bir etki alanı kullanıcısının herhangi bir Windows makinesinin Olay Günlüğü uygulamasını uzaktan kilitlemesine” izin verirken, OverLog “etki alanındaki herhangi bir Windows makinesinin sabit disk alanını doldurarak” bir DoS’a neden olur, Dolev Taler söz konusu The Hacker News ile paylaşılan bir raporda.

OverLog’a CVE tanımlayıcısı CVE-2022-37981 (CVSS puanı: 4.3) atandı ve Ekim Yaması Salı güncellemelerinin bir parçası olarak Microsoft tarafından ele alındı. LogCrusher, ancak, çözülmemiş kalır.

Windows Olay Günlüğü Güvenlik Açıkları

Teknoloji devi, bu ayın başlarında yayınlanan kusur için bir danışma belgesinde, “Performans kesintiye uğrayabilir ve/veya azaltılabilir, ancak saldırgan hizmeti tamamen reddedemez” dedi.

Windows Olay Günlüğü Güvenlik Açıkları

Varonis’e göre sorunlar, bir saldırganın eski Internet Explorer günlüğüne yönelik bir tanıtıcı elde edebilmesi ve kurban makinedeki Olay Günlüğünü çökertmek ve hatta bir DoS koşulu oluşturmak için tanıtıcıdan yararlanan saldırılar için etkin bir zemin ayarlayabilmesi gerçeğine dayanıyor. .

Bu, bir günlük yedekleme işlevindeki başka bir kusurla birleştirilerek elde edilir (YedeklemeOlay GünlüğüW) sabit sürücü dolana kadar rastgele günlükleri hedeflenen ana bilgisayardaki yazılabilir bir klasöre tekrar tekrar yedeklemek için.

Microsoft o zamandan beri Internet Explorer Olay Günlüğüne erişimi yerel yöneticilerle kısıtlayarak OverLog kusurunu düzeltti ve böylece kötüye kullanım olasılığını azalttı.

Taler, “Bu, bu belirli Internet Explorer Olay Günlüğü istismarlarını ele alırken, diğer kullanıcı tarafından erişilebilen uygulama Olay Günlüklerinin saldırılar için benzer şekilde kullanılma potansiyeli var” dedi.



siber-2