Samsung SmartThings yakında işleri basitleştiren akıllı ev protokolü Matter’ı destekleyecek

Samsung SmartThings yakında işleri basitleştiren akıllı ev protokolü Matter’ı destekleyecek



Hemen hemen her teknoloji meraklısı, bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen bir evde yaşamak ister. Mevcut teknolojilerle bu hedefe yaklaşmak bir nevi mümkün. Ancak, o kadar çok farklı Nesnelerin İnterneti cihazı var ki, birbiriyle çelişen tüm ekosistemlerde kaybolmak ve kafa karıştırmak kolaydır. Ve hepsinin onları kontrol etmek için farklı uygulamaları var. Ama öyle görünüyor ki, yakında, Samsung kullanıcıları artık bu sorunu yaşamayacak.Teknoloji devinin yeni bir duyurusunda duyurduğu gibi Blog yazısıSmartThings hub’larına ve SmartThings Android uygulamasına, kullanıcıların Matter uyumlu cihazları birden fazla uygulama kullanmak yerine tek bir yerden kontrol etmelerini sağlayacak bir kablosuz güncelleme yayınlıyor.

Ama Madde nedir? Matter, büyük oyuncuları birleştiren bir akıllı ev protokolüdür – Samsung’un SmartThings’i, Google Home, Amazon’un Alexa’sı ve Apple’ın HomeKit’i. Tüm uyumlu cihazların bulut bağlantısı kullanmadan Wi-Fi ve Bluetooth aracılığıyla yerel olarak birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar. . Böylece, satın almak istediğiniz yeni akıllı kapı zilinin favori akıllı ev ekosisteminizle uyumlu olup olmayacağı konusunda artık endişelenmenize gerek yok.

En iyi yanı, Matter’ın hemen hemen tüm akıllı ev şirketlerinin bir çocuğu olmasıdır. Amazon, Apple, Google, Samsung, Wyze, iRobot, Signify, Ecobee ve daha fazlası tarafından geliştirilmiştir. Kısacası, bir akıllı ev sistemini bir araya getirmenin baş ağrıları yakında geçmişte kalacak (veya yerini yeni baş ağrılarına bırakacak!).



telefon-1