Yeni Windows 11 sorunu, USB sürücülerinizi rehin tutuyor

Yeni Windows 11 sorunu, USB sürücülerinizi rehin tutuyor



Windows 11 22H2’de, Görev Yöneticisi açıksa bazı kullanıcıların USB cihazlarını güvenli bir şekilde çıkarmasını engelleyen can sıkıcı yeni bir hata var.

Bir USB aygıtını, özellikle de USB flash sürücü gibi bir depolama aygıtını her taktığınızda, çıkarmadan önce her zaman güvenli bir şekilde çıkardığınızdan emin olmalısınız. Windows 11’de bunu, görev çubuğundaki USB simgesine sağ tıklayıp kaldırmak istediğiniz cihazın adına göre ‘Çıkar’ seçeneğini seçerek yapabilmeniz gerekir.

Ancak can sıkıcı bir şekilde, bazı kişiler Görev Yöneticisi çalışırken bunu yapmalarını engelleyen bir hata bildiriyor. Bunun yerine, USB aygıtının bağlantısını kesmeye çalışmak Windows 11’in birkaç saniyeliğine yanıt vermemesine neden oluyor ve ardından “Bir program hala onu kullandığı için Windows aygıtınızı durduramıyor. Aygıtı kullanıyor olabilecek tüm programları kapatın ve daha sonra tekrar deneyin.”

Bu hata genellikle, halen kullanılmakta olan USB ortamını çıkarmaya çalıştığınızda ortaya çıkar; örneğin, bir bellek çubuğuna veya bir bellek çubuğuna dosya kopyalarken. Ancak bu hata, USB aygıtınız olsun ya da olmasın, bu uyarıyı aldığınız anlamına gelir. dır-dir kullanımda – ve bu sorunlara neden olabilir.


Analiz: Küçük bir sorun gibi görünüyor – ancak büyük sonuçları olabilir

Elbette, diğer Windows 11 sorunlarıyla karşılaştırıldığında, bu çok büyük bir sorun gibi görünmeyebilir. Bu, yalnızca Görev Yöneticisi aynı anda açıkken ortaya çıkıyor ve çoğu normal kullanıcı bunu nadiren kullanacak.

Ayrıca, bu hatanın en azından insanlara USB’yi çıkarmanın güvenli olmadığını söylediğini iddia edebilirsiniz. dır-dir güvenli – tam tersi değil.

Ancak, bu hala ciddi sorunlara neden olabilecek sinir bozucu bir hatadır. USB depolama aygıtını her zaman bilgisayarınızdan çıkarmak yerine Windows 11’de çıkararak güvenli bir şekilde çıkarmanız için bir neden vardır. Bunu yaparsanız ve USB cihazı hala kullanımdaysa, USB’deki verileri bozabilir ve hatta aşırı durumlarda tüm USB cihazını kullanılamaz hale getirebilirsiniz. USB bellekte saklanan çok sayıda önemli şey varsa, bu gerçek bir kabus olabilir.

Bu nedenle, Windows 11 bir USB sürücüsünün ne zaman çıkarılacağı konusunda yanlış bilgi veriyorsa, bu endişe vericidir. İleride insanların cihazı çıkarıp uyarıları görmezden gelmesine neden olabilir.

Windows 11 incelememizde söylediğimiz gibi, Microsoft’un en yeni işletim sistemi mükemmel bir yükseltme olma potansiyeline sahiptir – ancak bunun gibi hatalar yakın zamanda yeni hayranlar kazanmayacaktır.



genel-6