VKontakte, App Store’a geri döndü

VKontakte, App Store’a geri döndü


27 Eylül’de Apple, VKontakte, VK Music, Mail.ru ve Youla ilanları dahil olmak üzere birkaç Rus uygulamasını App Store’dan kaldırdığını iddia etti. Bu önlem, Rus oligarklarına Ukrayna’nın işgaline karışmalarına yanıt olarak kabul edilen bir dizi yeni İngiliz yaptırımının ardından alındı. Ancak, bu uygulamaların geliştiricisi VK, herhangi bir yaptırıma tabi kuruluşla bağlantılı olmadığına dair yeterli kanıt sağladı. Kaliforniyalı şirket daha sonra bunları App Store’da yeniden etkinleştirmeye karar verdi.

VK uygulamalarının iadesi

Apple, VK’nın uygulamalarını App Store’a yeniden entegre etti. Bu karar, Rus grubu VK’nın, yaptırıma tabi bir kuruluş tarafından sahip olunmadığını veya kontrol edilmediğini gösteren kanıt sağlanmasından sonra gelir.

Aynı kategoride

Güney Kore bayrağı

Güney Kore: Kakao süper uygulamasının bir kesintisi tüm ülkeyi bozar

Destekleyici belgelerin olmaması Apple markasına pahalıya mal olabilirken, App Store’un etkinliği birkaç yıl içinde düşüş yaşadı. Şirket, varlıklarına İngiliz hükümeti tarafından el konulursa kurtarmak için mücadele edecek. İngiltere’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara uymaktan başka seçeneği yok.

Apple sözcüsü Peter Ajemian şunları söyledi: VK uygulamaları, geliştiriciye, Birleşik Krallık yaptırımlarını ihlal etmediğini doğrulamak için belgeler sağlaması için birden fazla talepte bulunulmasının ardından, yasaların gerektirdiği şekilde App Store’dan kaldırıldı. […] Bu geri çekmenin ardından geliştirici, çoğunluğunun mülkiyetinde veya yaptırıma tabi bir kuruluş tarafından kontrol edilmediğini doğrulamak için gerekli bilgileri sağladı. Böylece uygulamalar App Store’a yeniden entegre edildi. “.

Rusya, Apple’ı hesap vermeye çağırdı

VK uygulamalarının App Store’dan kaldırıldığının açıklanmasının ardından Rusya, Roskomnadzor aracılığıyla sorumluluk talep etti. Nitekim, Rus iletişim düzenleyicisi, eylemin Facebook’a eşdeğer olan milyonlarca VKontakte kullanıcısını etkileyeceğini söyledi. Roskomnadzor da bu kısıtlamaları “ayrımcı” olarak nitelendirdi. Rusların bilgi ve iletişim özgürlüğünü baltalayacaklardı.

Apple, kendi adına, faaliyet gösterdiği yargı bölgelerinde yürürlükte olan yasalara kesinlikle uymak istediğini yanıtladı. Ek olarak, söz konusu uygulamalar, çoğunluğuna sahip olunan veya Birleşik Krallık hükümeti tarafından onaylanan kuruluşlar tarafından kontrol edilen bir şirketten gelebilir.

VK CEO’su Vladimir Kiriyenko ve Putin’in kabine üyesi babası Sergei Kiriyenko’nun isimleri, yeni İngiliz yaptırımlarının hedef aldığı kişiler listesinde yer alıyor. Ancak bu ünlü kanıtın sunumu, Rusların App Store üzerinden tekrar iOS üzerinde VKontakte’nin keyfini çıkarmasını sağlayacak.



genel-16