Meksika, Pegasus casus yazılım alımlarının yasal olup olmadığını araştırıyor

Meksika, Pegasus casus yazılım alımlarının yasal olup olmadığını araştırıyor


Meksika, Pegasus casus yazılım alımlarının yasal olup olmadığını araştırıyor

Meksika başsavcılığı, satın alma işlemini araştırdığını söyledi. Pegasus önceki yönetim tarafından bilgisayar casus yazılımları ve yasal olarak gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği.

Bir açıklamada, ofis, mevcut hükümetin gazetecileri veya eleştirmenleri gözetlediğini reddetmesinden günler sonra, önde gelen bir eski yetkili de dahil olmak üzere iki kişinin Pegasus casus yazılımının kullanımına ilişkin mevcut soruşturmalarına atıfta bulundu.

Pegasus, İsrail casus yazılım firmasına ait NSO Grubugenellikle yazılımı yalnızca hükümetlere veya kolluk kuvvetlerine satan kuruluşlara satar.

Ayrıca Okuyun

Samsung, akıllı telefon kullanıcılarıamp39 verilerini devlet sırları olarak ele alıyor, üst düzey küresel yönetici diyor
Taylandlı aktivistleri hedef almak için kullanılan Pegasus telefon casus yazılımındaki siber bekçiler

Açıklamada, Meksikalı savcılar, Pegasus’un önceki başsavcılık tarafından 457 milyon peso (23 milyon dolar) karşılığında satın alınmasına baktıklarını söyledi. Bunun uygun gerekçelerle yapılıp yapılmadığını ve gerekli kamu ihale prosedürlerini takip edip etmediğini belirlemeye çalışıyorlardı.

İkinci soruşturmada ofis, adli makamların şuna dair kanıtlar aldıklarını söyledi. NSO Pegasus’u daha fazla ayrıntı vermeden “yasadışı satıyordu”.

NSO, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Bu ayın başlarında NSO, Reuters’e, Pegasus’u yalnızca İsrail hükümetinin onayını takiben egemen devletlerin kolluk kuvvetleri ve istihbarat teşkilatlarına ve istihbarat teşkilatlarına ve devlet kurumlarına lisans verdiğini ve suistimal tespit edildiğinde sözleşmeleri feshettiğini söyledi.

NSO, Pegasus’u işletmediğini, kullanımına ilişkin hiçbir görünürlüğü olmadığını ve müşteriler hakkında bilgi toplamadığını kaydetti.

Başsavcının duyurusu Başkan’dan yaklaşık iki hafta sonra yayınlandı. Andres Manuel Lopez Obrador Bir bekçi köpeğinin, ülkedeki insan hakları ihlallerini araştıran en az üç kişinin telefonlarının bulunduğunu bildirmesinin ardından yetkililerinin gazetecileri veya muhaliflerini gözetlediğini yalanladı. Meksika Pegasus’a bulaştı.

Lopez Obrador Seçim kampanyası sırasında hükümetin vatandaşlarını gözetlemesine son verme sözü vererek 2018’de görevi kazandı.

FacebookheyecanLinkedin




genel-9