Warner Bros. Television’un devasa işten çıkarmaları, WBD’nin çeşitlilik sorununu daha da kötüleştiriyor

Warner Bros. Television’un devasa işten çıkarmaları, WBD’nin çeşitlilik sorununu daha da kötüleştiriyor


Warner Bros. Television, iş gücünün yaklaşık yüzde 19’unu oluşturan 82 çalışanını işten çıkarıyor. Son tarih ve Çeşitlilik. Stüdyo ayrıca 43 açık pozisyonu doldurmamayı seçti – toplam işlerinin 125’ini (veya yüzde 26’sını) oluşturuyor – en çok etkilenenler senaryosuz, senaryolu ve animasyondakiler.

Warner Bros., uzun süredir devam eden yazar ve yönetmen atölyelerini kapatma kararını geri aldı

İşten çıkarmalara ek olarak, Warner Bros. Discovery kısa biçimli dijital içerik stüdyosu Stage 13’ü de ortadan kaldırıyor. kendini anlatan Bir prodüksiyon şirketi olarak “kesintisiz hikayeleri güçlendirmeye ve yeterince temsil edilmeyen topluluklardan yaratıcıları desteklemeye kendini adamış”. Stüdyo, Netflix’inki gibi eserler üretti. Özelserebral palsi ile yaşayan eşcinsel bir adamı takip eden bir dizi.

Warner Bros. Discovery de başlangıçta yazarlarının ve yönetmenlerinin televizyon atölyelerini kapatBu, genellikle yeterince temsil edilmeyen arka planlardan yeni ortaya çıkan yazarlar ve yönetmenler için sektöre girmek için bir yol görevi görür. Şirket, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, atölyeleri çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) boru hattı içinde barındıracağını söyleyerek bu kararı geri aldı.

Bu karar, Amerika Yönetmenler Birliği’nin (DGA) bir açıklama yayınlamasından kısa bir süre sonra geldi (aracılığıyla Çeşitlilik) “Warner Bros. Discovery’nin, “kadınlar ve renkli yönetmenler için bir ilerleme” olan TV yönetmenlerinin geliştirme programını kaldırma kararına karşı mücadele etmeyi amaçladığını söyledi. DGA, konuyla ilgili “WB ile temas halinde olduğunu ve taahhütlerini aldıklarını” ekledi. Önemli atölye mezunları şunlardır Luke Kafes yapımcı Akela Cooper ve Sadece Binadaki Cinayetler yönetmen Jude Weng.

“Bunlar, dünya genelinde zorlu zamanlar ve sektörümüzde çalkantılı bir zaman. Warner Bros. Television CEO’su Channing Dungey, bu tür bir değişikliğin eve bu kadar yakın bir yerde gerçekleşmesi inanılmaz derecede zor,” diyor. Son tarih. “Ancak daha odaklı bir iş stratejisi göz önünde bulundurularak yapılan bu değişikliklerin şirketimizi güçlendireceğini ve istikrara kavuşturacağını, büyük yaratıcı çıktımızı sürdüreceğini ve gelecekteki başarıların devamı için bizi daha iyi konumlandıracağını umuyorum.”

Warner Bros. Discovery’de çeşitlilik zaten stüdyonun işten çıkarılması nedeniyle bir darbe aldı, ve Aşama 13’ün ortadan kaldırılması sadece buna eklenir. Warner Bros. Discovery zaten kesildi Yarasa kızbir renkli kadın olan Leslie Grace’in yönettiği bir film ve Cartoon Network’ünki gibi bir dizi animasyon dizisi sonsuzluk trenibir dizi renkli karakterin yanı sıra Yaz Kampı AdasıLGBTQ-plus topluluğunun üyeleri olan karakterlere sahip bir dizi.

12 Ekim, 16:41 ET güncellemesi: Warner Bros. Discovery’nin yazar ve yönetmen atölyesini kapatma kararını tersine çevirdiğini ve ayrıca Studio 13 hakkında ek bağlam ve Amerika Yönetmenler Birliği’nden bir açıklama eklediğini eklemek için güncellendi.



genel-2