Audi Elektrikli Aracı E-Tron GT Modelini Tanıttı

Audi Elektrikli Aracı E-Tron GT Modelini Tanıttı

Audi Porsche ortaklığıyla geliştirdiği elektrikli aracı E-Tron GT modelini ortaya çıkarttı. Bu araç, Porsche’nin Taycan modeliyle ortak teknoloji üzerine kurulu.

Audi yüksek fiyatlı yeni elektrikli aracı E-Tron GT’yi duyurdu. Bu yeni yüksek performanslı elektrikli sedan aracı Porsche’nin ilk elektrikli aracı Taycan’ın teknolojisi üzerine kurulu.

Aracın ülkemizde çıkacağı fiyat henüz bilmiyoruz. Bunun yanında Avrupa’da E-Tron GT modeli 99.800 Avro fiyatla bahar mevsiminde satılıyor olacak. Aracın RS versiyonunun fiyatı 138.200 Avro olacak. Bunlar gerçekten yüksek fiyatlar ancak bu aracı alanlar şimdiye kadarki en yüksek performanslı Audi elektrikli aracın sahibi olacak. Sonuç olarak standart bir E-Tron GT 350 kW yani 470 beygir güçte olacak. RS versiyonunu alanlar ise 440 kW yani 590 beygirlik bir güce sahip olacaklar. Üstelik bu iki araçta Overboost isimli bir güçlendirme modu olacak. Bu mod sayesinde araçlar sırasıyla 522 ve 637 beygir güçlerine ulaşıyor olacak.

Overboost ve kalkış kontrolü yardımıyla E-Tron GT 4,1 saniyede 100km hıza ulaşabilmekte. Hatta RS versiyonu bunu 3,3 saniyede başarabiliyor. 2 buçuk tona yakın bir ağırlığa sahip bu iki araç için bunlar çok iyi değerler.

Audi E-Tron elektrikli aracı Taycan ile benzer özelliklere sahip

İki araç da bu güçleri çift motorlu bir sistemin dört tekere verdiği güçle sağlıyor. Bununla birlikte araçlarda 93 kWs güçte bir batarya paketi geliyor. Bunun yanında 800 volt teknolojisiyle bu araçlar çok hızlı şarj oluyorlar. Audi’ye göre yalnız 5 dakika yapılan hızlı şarj bu araçları 100 kilometre götürebiliyor.

Bu tanıdık sayılar tabii ki Porsche Taycan’la aynı. Bu özelliklerin paylaşıldığı 2018 tarihli haberlerde vardı. Otomobili ilk kez Avengers: Endgame filminde görmüştük.

Audi’nin verdiği sayılara göre standart bir E-Tron GT bir tam şarjla 488 km’den fazla gidebilir. Bu mesafe Avrupa test standartlarındaki ölçümlerle elde edilmiş.

Standart ücretinin üstüne araçta birçok opsiyonlu donanım da sunuluyor. Özellikle bunlardan bazıları Matrix LED farlar ki bunlar çok özel bir ayna sistemiyle geliyor. Bu farklardaki karışık ayna sistemi ışığı istediği gibi bükerek istenen alanları başarılı biçimde aydınlatıyor. Araçtaki diğer opsiyonlar sanal gösterge paneli, dört tekerlekten çekiş ve Bang & Olufsen ses sistemi olarak sıralanabilir.

Audi şimdiden yüzlerce E-Tron etiketli modeli satmış durumda. Volkswagen grup bünyesindeki tüm markalar elektrik modellerine ciddi önem veriyor. Bu gibi pahalı modeller gibi uygun modeller de bu yıl içinde satılıyor olacak.

Diğer haberler:

>> Hyundai Apple Otomobil Söylentilerini Reddetti

>> Shell Elektrikli Araç Şarj Firması Ubitricity’i Satın Aldı