Apple’ın Yeni iOS 16 Güvenlik Özellikleri Nasıl Çalışır?

Apple’ın Yeni iOS 16 Güvenlik Özellikleri Nasıl Çalışır?


Apple'ın Yeni iOS 16 Güvenlik Özellikleri Nasıl Çalışır başlıklı makalenin resmi

Fotoğraf: Elma

Elmalar iOS 16 dır-dir bugün dışarı ve bu yeni özellikler anlamına gelir. Bir iPhone kullanıcısıysanız ve dijital gizliliğinizi daha iyi korumak için ayarları özelleştirmek istiyorsanız, birkaç yeni seçenek var. kontrol etmeye değer.

En etkileyici olanı Kilit moduKullanıcıları casus yazılımlardan ve cihazınıza sızmayı ve verilerinizi çalmayı amaçlayan diğer kötü niyetli saldırılardan korumak için tasarlanmıştır. önce elma başlatılan artan bir yanıt olarak Temmuz ayında özellik sayı iPhone kullanıcılarını hedefleyen casus yazılım saldırılarına ilişkin raporların sayısı. Apple, Lockdown’ı özellikle saldırılara maruz kalan kullanıcılar için başlattı, ancak yeni mobil işletim sistemi, Apple artık Lockdown’ı herkes için erişilebilir hale getirdi. Yeni özelliğe, nasıl kullanılacağına ve neden kullanmak isteyebileceğinize hızlıca bir göz atalım.

Kilitleme Modu Nasıl Etkinleştirilir

Lockdown’ı açmak çok kolaydır. iPhone’unuzda şuraya gidin: Ayarlaröğesini seçin, ardından Gizlilik ve güvenlikve daha sonra Kilitleme Modu. Bu kadar basit.

Nasıl çalışır

Adından da anlaşılacağı gibi, Lockdown, kötü amaçlı yazılımları yaymak için geleneksel olarak kullanılan herhangi bir vektörü sıkıştırır. Kilitleme, iMessage’daki çoğu ek türünü engeller (bunlar Genel olarak kullanılan siber saldırılar için). Ayrıca bilgisayarlara veya diğer cihazlara yapılan kablolu bağlantıları engeller ve kullanıcı daha önce sizinle planlamadıysa, gelen davetleri veya istekleri (FaceTime davetleri gibi) engeller. Bazı durumlarda, cihazda çeşitli kod türlerinin çalışması da engellenir (duyuru tam zamanında (JIT) JavaScript örnek olarak derleme).

Başka bir deyişle, temel olarak telefonunuzu hendekli bir kaleye dönüştürür ve yalnızca zaten tanıdığınız kişilere erişim sağlar. Bu, kendinizi korumaya çalışıyorsanız yararlıdır, ancak aynı zamanda iOS’un alıştığınız kadar sorunsuz çalışmadığı anlamına da gelir. Gerçekten de, bu modun devreye alınması cihazın işlevselliğini ciddi şekilde engelleyebilir.

İyi haber şu ki, iPhone kullanıcılarının yüzde 99,9’u buna ihtiyaç duymayacak. Kilitleme, ticari casus yazılımların gözetimi altında olan kişiler için özel olarak tasarlanmıştır (düşün: gazeteciler, diplomatlar, aktivistler, vb). Apple bu özelliği ilk başlattığında, bunun “çok az kişi için aşırı, isteğe bağlı bir güvenlik düzeyi” olarak kabul edildiğini vurguladılar. Hak kazanıp kazanmadığınızı merak ediyorsanız, muhtemelen değilsiniz. Yine de, sahip olmak güzel bir özellik ve Apple’ın herkese erişimi genişletmek için yeterince düşünceli olması harika.

Dikkate Alınması Gereken Diğer Yeni Güvenlik Özellikleri

Göz atmaya değer başka bir yeni güvenlik özelliği Güvenlik kontrolü. Lockdown gibi, bu özellik de aşırı durumlara maruz kalan küçük bir iPhone kullanıcı grubunu, özellikle de istismara dayalı ilişkiler ve aile içi şiddet mağdurlarını korumak için tasarlandı.

Stalkerler ve tacizci ortaklar, sık sık uzaktan izleme yazılımını kullanacaklardır. gözetlemek veya takip etmek onların kurbanları. Bir dizi mağdur savunma grubuyla işbirliği içinde geliştirilen Güvenlik Kontrolü, bir kullanıcının cihazlarına erişimi gözden geçirmesine ve iptal etmesine izin vererek, verilerine yasa dışı bir şekilde erişebilecek herhangi bir kişi veya uygulamayı etkin bir şekilde keser. Kullanıcılar parolaları ve parolaları sıfırlayabilir, başkalarıyla konum ve diğer bilgi paylaşımını durdurabilir ve ayarları harici olarak değiştirilmişse veya denetleniyorsa genellikle cihazlarının kontrolünü yeniden ele geçirebilir.

Apple’ın gizlilik mühendisliği müdürü Katie Skinner, Güvenlik Kontrolü sırasında şunları söyledi: duyuru Haziran ayında bu özellik, “istismar edici durumlarda insanların bir kötüye kullananın verilerine ve konumuna erişimini hızla iptal etmelerini sağlayarak bağları koparmalarını ve güvene almalarını sağlar.”

açılıyor Güvenlik kontrolü birkaç adım atıyor ama oldukça basit. Şuraya giderek başlamak isteyeceksiniz: Ayarlarsonra Gizlilik ve Guvenlik. Oradan aşağı kaydırın ve tıklayın Güvenlik kontrolü. Bundan sonra, tıklama seçenekleriniz olacak Acil Sıfırlama veya Paylaşımı ve Erişimi Yönetin.

Eğer güncellemeyi bitirirseniz yeni iPhone 14bir dizi başka var araştırmaya değer yeni güvenlik özellikleri (yenilenmiş, uydu destekli Acil SOS özellik ve araba kazası algılama teknolojisi). Apple’ın tüm güvenlik özellikleri hakkında daha detaylı bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz. Kişisel Güvenlik Kullanım Kılavuzugizlilik ve güvenlik ayarlarının nasıl özelleştirileceğini açıklayan belgeler ve nasıl yapılır kılavuzları sağlar.



genel-7