Bilim adamları Jüpiter’in Dünya’daki yaşamı nasıl etkilediğini keşfettiler

Bilim adamları Jüpiter’in Dünya’daki yaşamı nasıl etkilediğini keşfettiler


California Üniversitesi’nden bilim adamları, Jüpiter’in yörüngesinin parametreleri değişirse Dünya’daki yaşam koşullarının nasıl değişebileceğini hesapladılar. Çalışma Astronomik Dergisi’nde yayınlandı.



Güneş sistemi ile ilgili verileri kullanarak, çalışmanın yazarları alternatif modelini yarattı. Jüpiter’in yörüngesi daha fazla uzarsa, bunun Dünya’da değişikliklere yol açacağı ortaya çıktı. Gezegenimiz Güneş’e yaklaşacak ve bunun sonucunda tüm buzullarımız eriyecekti. Bu, Dünya’nın yaşam için uygun alanını artıracaktır.

Bu sonuç, Dünya’nın yaşam için ideal bir gezegen olduğu ve Jüpiter’in yörüngesindeki herhangi bir değişikliğin yalnızca olumsuz bir etkisi olabileceği inancını çürütüyor. Bununla birlikte, Jüpiter yine de Dünya’daki yaşamın çoğunu silebilirdi: Güneş’e daha yakın olsaydı, Dünya’nın eğimini değiştirirdi. Bu durumda, gezegenin önemli bir kısmı donabilir.

Gökbilimciler artık yörüngenin şeklini ve gezegenlerin eğimini hesaba katmadan bir gezegen ile yıldızı arasındaki mesafeye odaklandıklarından, bilim insanlarının bulguları yaşanabilir ötegezegen arayışında faydalı olabilir. Buna ek olarak, çalışma Jüpiter’in geçmişte Dünya’nın iklimi üzerinde ne gibi bir etkisi olduğunu ve gelecekte bizi nasıl değiştirebileceğini anlamaya yardımcı olacak.



genel-22