Mullen, elektrikli araç girişimi Bollinger Motors’ta kontrol hissesini satın aldı

Mullen, elektrikli araç girişimi Bollinger Motors’ta kontrol hissesini satın aldı


Mullen Automotive, iki EV şirketinin hızla büyüyen elektrikli spor hizmetleri ve ticari araç pazarlarındaki konumlarını güçlendirmeyi amaçlayan bir hareket olan Bollinger Motors’da kontrol hissesini satın aldı.

Mullen Automotive CEO’su ve başkanı David Michery yaptığı açıklamada, Perşembe günü açıklanan 148,2 milyon dolarlık satın almanın Mullen’a Bollinger’de %60’lık bir kontrol hissesinin yanı sıra “yüksek talep gören ticari EV alanına” genişleme fırsatı verdiğini söyledi.

Michigan merkezli bir girişim olan Bollinger Motors, 3 ila 6. sınıflar için tamamen elektrikli ticari araçlar yapmak üzere 2015 yılında faaliyete geçti. Şirket, Bollinger B1 ve B2 elektrikli arazi kamyonetlerini üretmeyi planladı, ancak geliştirmeyi bu yılın başlarında erteledi.

Geçen yıl Net Element ile birleşerek halka açılan Mullen, henüz bir araba piyasaya sürmedi. İlk elektrikli crossover’ı Mullen FIVE’ı 2024’te piyasaya sürmeyi planlıyor.

Yatırım, Bollinger’in gelecek yıl beklenen 4. Sınıf bir araç da dahil olmak üzere sınıfı ticari elektrikli kamyonlarının gelişiminin hızlı bir şekilde izlenmesine yardımcı olacak ve startup’a göre tüketici kamyonu programına devam edecek.

Mullen ve Bollinger, Mullen’ın katı hal pil teknolojisi de dahil olmak üzere birbirlerinin kaynaklarından yararlanarak ekibi büyütmeye ve tamamen elektrikli ticari platformlar geliştirmeye devam edecek. Robert Bollinger CEO olarak kalacak.

Michery, “Bollinger’ın araçlarını mevcut sınıf 1 ve sınıf 2 EV kargo kamyoneti programlarımızla birleştirmek bize 1-6 sınıfı ticari hafif ve orta hizmet kamyon segmentlerinin tamamına hakim olma şansı veriyor” dedi.



genel-24