Apple, AR/VR başlığının adıyla ilgili bize bir ipucu vermiş olabilir

Apple, AR/VR başlığının adıyla ilgili bize bir ipucu vermiş olabilir


Apple’ın merakla beklenen karma gerçeklik kulaklığının artık bir adı olabilir. Bloomberg Bu haftanın başlarında rapor verin. Çıkış, Apple’a bağlı firmalar tarafından dosyalanan cihazla ilgili ABD ve küresel pazarlardaki ticari markaları tespit etti. “Reality One”, “Reality Pro” ve “Reality Processor” gibi isimler sözde bir paravan şirket olan Immersive Health Solutions LLC tarafından dosyalandı. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi. Başvurular, VR/AR kullanarak sağlık değerlendirmesi ve izleme kullanımı, bilgisayar donanımında tasarım ve geliştirme, veritabanlarına erişim, eğitim hükümleri, fotoğrafik ve optik araçlar ve daha fazlası ile ilgili haklar istedi.

Immersive Health Solutions, Şubat 2022’de kuruldu ve Apple ile bağları olan bir avukatla olan bağlarına ve şirketin geçmiş dosyalama süreçlerine dayanılarak başka bir paravan şirket olan Corporation Trust Co. tarafından tescil edildi. İlk raporda ayrıca yeni ticari markaların Kanada, Yeni Zelanda, AB, İngiltere, Avustralya, Suudi Arabistan, Kosta Rika ve Uruguay’da Immersive Health Solutions adı altında dosyalandığı belirtildi.

Apple daha önce realiteOS’a atıfta bulunan kaynak kodunu dosyalamak için bir paravan şirket kullanmıştı (ki olduğuna inanılıyor AR/VR işletim sisteminin adı), siteye göre 2021’in sonlarında.

Ticari markaları farklı bir şirket adı altında dosyalamak, Apple için alışılmadık bir durum değildir. Yayımlanmamış donanım projeleriyle ilgili kötü şöhretli gizliliği göz önüne alındığında, bu tür dosyalamalar bazı bilgileri toplamanın önemli bir yoludur.

Apple, yorum isteğimize yanıt vermedi.

Başlığın Meta’s Oculus Quest ile aynı boyutta olduğuna ve yüksek teknoloji ve yüksek performansa odaklandığına inanılıyor. Ek olarak, MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro’da bulunan M1’den daha fazla güce aç bir işlemci içerdiği söyleniyor. VR, kulaklığın birincil odak noktasıdır, ancak aynı zamanda bazı AR işlevleri de sunacaktır. Bloomberg’in ilk görünümü üründe.

Yeni ürün, Apple’ı doğrudan Meta’s Quest Pro (önümüzdeki ay piyasaya sürüleceği söyleniyor) ve PlayStation VR ile rekabet edecek.

Dosyaya göre, Apple’ın kulaklığı, sağlık ve eğitim özelliklerinin yanı sıra hem oyun hem de FaceTime işlevselliği sunabilir. Meta’nın cihazları bazı tıbbi eğitimler için kullanılmış olsa da, bu tür kullanım durumları düşünülerek tasarlanmamıştır.

Apple, önümüzdeki hafta Cupertino merkezinde büyük bir etkinlik düzenliyor ve iPhone 14 ve Apple Watch Series 8 başrolde. Şirket, geliştiricileri yeni kategori için içerik oluşturmaya ikna etmeye çalıştığından, yeni kulaklığın bir ön incelemesi de gündemde olabilir. Yöneticilerin, ürünün bir versiyonunu hissedarlara zaten gösterdiğine inanılıyor.

Apple'ın 7 Eylül 2022 sonbahar etkinliği hakkında daha fazla bilgi edinin



genel-24