V12 benzinli motorlara sahip son iki Lamborghini sunuldu. Invencible ve Autentica ikilisi, Aventador’a dayanıyor

V12 benzinli motorlara sahip son iki Lamborghini sunuldu.  Invencible ve Autentica ikilisi, Aventador’a dayanıyor


Lamborghini, 12 yıl önce orijinal LP 700-4 ile çıkış yapan Aventador platformuna dayanan Invencible coupe ve Autentica duo roadster olmak üzere iki süper arabayı tanıttı.


Lamborghini Yenilmez

Bunlar, yaklaşan hibrit çağı öncesinde on iki silindirli benzinli motorlara sahip son otomobiller. Invencible ve Autentica ikilisi, Reventon da dahil olmak üzere bu V12 motorunu temel alan çeşitli araçlardan ödünç alınan öğeleri kullanıyor. Invencible ve Autentica ikilisi ayrıca Murcielago, Veneno ve Essenza SCV12 ile öğeleri paylaşıyor.

Santral, Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae’ye benziyor ve 720 Nm torka sahip 6.5 litrelik 780 beygir gücündeki benzinli motordan oluşuyor. Motor, yedi vitesli bir “robot” ile birlikte çalışır. 0’dan 100 km/s hızlanma süresi bildirilmiyor ancak Motor1 bunun yaklaşık 2.8 saniye olacağını ve maksimum hızın 355 km/s olacağını yazıyor.

V12 benzinli motorlara sahip son iki Lamborghini sunuldu.  Invencible ve Autentica ikilisi, Aventador'a dayanıyor
Lamborghini Autentica ikilisi

Lamborghini Invencible ve Autentica ikilisi tek kopya olarak üretilecek ve bunun fiyatı bilinmiyor.

Yeni Lamborghini, hibrit enerji santralinin bir parçası olarak farklı bir V12 motor alacak. Ve ilk Lamborghini elektrikli otomobili 2028’de piyasaya sürülecek.



genel-22