Kubernetes’te veriler nasıl çalıştırılır: 6 başlangıç ​​ilkesi

Kubernetes’te veriler nasıl çalıştırılır: 6 başlangıç ​​ilkesi


Kubernetes hızlıdır ile bir endüstri standardı haline geliyor. %94 Bir ankete göre hizmetlerini ve uygulamalarını konteyner düzenleme platformunda dağıtan kuruluşların sayısı. Şirketlerin Kubernetes üzerinde devreye almalarının temel nedenlerinden biri, ileri düzey kullanıcıların iki kata kadar üretkenlik artışı görmesini sağlayan standardizasyondur.

Kubernetes’te standartlaştırma, kuruluşlara herhangi bir iş yükünü herhangi bir yerde dağıtma yeteneği sağlar. Ancak bir eksik vardı: teknoloji, iş yüklerinin geçici olduğunu varsayıyordu, bu da Kubernetes’te yalnızca durum bilgisi olmayan iş yüklerinin güvenli bir şekilde konuşlandırılabileceği anlamına geliyordu. Ancak topluluk kısa süre önce paradigmayı değiştirdi ve Kubernet’lerde veri kullanımını mümkün kılan StatefulSets ve Storage Classes gibi özellikler getirdi.

Kubernetes üzerinde durum bilgisi olan iş yüklerini çalıştırmak mümkün olsa da, yine de zordur. Bu yazıda, bunu gerçekleştirmenin yollarını ve neden buna değer olduğunu anlatacağım.

Aşamalı olarak yap

Kubernetes, Linux kadar popüler olma yolunda ve herhangi bir uygulamayı, herhangi bir yerde, dağıtılmış bir şekilde çalıştırmanın fiili yolu. Kubernetes’i kullanmak, birçok teknik kavram ve kelime dağarcığı öğrenmeyi içerir. Örneğin, yeni gelenler kapsayıcılar, bölmeler, düğümler ve kümeler gibi birçok Kubernetes mantıksal birimiyle mücadele edebilir.

Henüz üretimde Kubernetes kullanmıyorsanız doğrudan veri iş yüklerine atlamayın. Bunun yerine, işler ters gittiğinde veri kaybını önlemek için durum bilgisi olmayan uygulamaları taşımaya başlayın.

İhtiyaçlarınıza uygun bir operatör bulamazsanız endişelenmeyin, çünkü çoğu açık kaynaklıdır.

Sınırlamaları ve özellikleri anlayın

Genel Kubernetes kavramlarına aşina olduğunuzda, durum bilgisi olan kavramların ayrıntılarına dalın. Örneğin, uygulamaların performans veya kapasite gereksinimleri gibi farklı depolama gereksinimleri olabileceğinden, doğru temel depolama sistemini sağlamalısınız.

Endüstrinin genellikle depolama “profilleri” olarak adlandırdığı şeye, Kubernetes’te Depolama Sınıfları adı verilir. Bir Kubernetes kümesinin erişebileceği farklı sınıf türlerini tanımlamanın bir yolunu sağlarlar. Depolama sınıfları, GiB başına saniye başına G/Ç işlemleri, yedekleme ilkeleri veya bağlama modları ve izin verilen topolojiler gibi keyfi ilkeler gibi farklı hizmet kalitesi düzeylerine sahip olabilir.

Anlaşılması gereken bir diğer kritik bileşen StatefulSet’tir. Durum bilgisi olan uygulamaları yönetmek için kullanılan Kubernetes API nesnesidir ve aşağıdakiler gibi temel özellikler sunar:

  • Hacmi takip etmenize ve bunları istediğiniz gibi ayırmanıza ve yeniden takmanıza izin veren kararlı, benzersiz ağ tanımlayıcıları;
  • Verilerinizin güvende olması için kararlı, kalıcı depolama;
  • Birçok 2. Gün operasyonu için gerekli olan sıralı, zarif devreye alma ve ölçeklendirme.

StatefulSet, kötü şöhretli PetSet’in (artık kullanımdan kaldırılmıştır) yerine başarılı bir şekilde geçmesine rağmen, hala kusurludur ve sınırlamaları vardır. Örneğin, StatefulSet denetleyicisi birim (PVC) yeniden boyutlandırma için yerleşik destek yok — uygulama veri kümenizin boyutu mevcut tahsis edilen depolama kapasitesinin üzerine çıkmak üzereyse bu büyük bir zorluktur. Var geçici çözümlerancak mühendislik ekibinin bunlarla nasıl başa çıkacağını bilmesi için bu tür sınırlamalar önceden anlaşılmalıdır.



genel-24