TikTok yerel bir içerik beslemesini test ediyor

TikTok yerel bir içerik beslemesini test ediyor


Genç kullanıcılar arasında giderek daha popüler hale gelen ve araştırma için Google’a tercih edilen TikTok, genişlemek için rekabetten ilham almayı amaçlıyor. ByteDance’in uygulaması şu anda kullanıcıların yakınında yayınlanan içeriği görüntülemek için yeni bir özelliği test ediyor. şimdilik sadece Güneydoğu Asya’da birkaç seçilmiş insan TikTok’un öneri algoritmasını tamamlayan “Yakında” adlı bu yeni içerik akışını keşfedebilir.

TikTok kullanıcılara daha yakın olmak istiyor

Denemelere katılan kullanıcılar gördü yeni bir sekme TikTok ana sayfasındaki “Abonelikler” ve “Sizin İçin” beslemelerinin yanında. Nearby (Yakında), Fransızca’da “Yakında”, sosyal ağın öneri algoritması tarafından önceden oluşturulmuş tercihlere dayalı olarak içeriğin görüntülenmesini mümkün kılar. Yemek pişirme veya sporla ilgili içeriği gören bir kişi artık aynı tür videoları görecek, ancak ona yakın içerik oluşturucular. Bu, görüntülenen içeriğin kişiselleştirilmesini ve alaka düzeyini daha da artırır.

Aynı kategoride

Akış uygulamalarına sahip TV ve bilgisayar.

Twitch artık tüm yayıncıların YouTube ve Facebook’ta yayın yapmasına izin veriyor

Her zaman topluluğumuza değer katmanın ve TikTok deneyimini zenginleştirmenin yeni yollarını arıyoruz. “, şirketin sözcüsü açıkladı TechCrunch bu 23 ağustos Bu yeni özet akışına ek olarak, içerik oluşturucular ayrıca bir konum etiketi videolarına, Instagram’da zaten mevcut olan bir işlev. Bu nedenle uygulama, Snap Haritası ile içeriğin coğrafi konumunu vurgulayan Snapchat gibi diğer sosyal ağları yakalamayı amaçlıyor.

Seyircisini gençler arasında bulacak bir işlev

İçerik özelleştirmeye ek olarak, bu yeni işlev, genç kullanıcılar arasında popüler. Bir Google anketine göre, 18-24 yaşındakilerin %40’ı keşif yapmak için sosyal ağları tercih ediyor. Böylece uygulama onlara örneğin evlerinin yakınındaki popüler restoranlar sunacak ve bu da yerel işletmeler için bir fırsat sunuyor.

Nearby yalnızca test aşamasında olsa da, bu da TikTok’ta zorunlu olarak uygulanmayacağı anlamına gelse de, bu işlevin Google veya TripAdvisor gibi hizmetler için sonuçları olacaktır. internet kullanıcıları tüketim alışkanlıklarını değiştirmek ve ziyaret edilecek yerleri bulmak için sosyal ağlara giderek daha fazla güveniyor. Yerel işletmeler tarafından, TikTok’un keşfetmiş olabileceği bir yol olan reklamları görüntülemek için coğrafi konum tabanlı bir öneri algoritması da kullanılabilir.



genel-16