Çinli JD.com üç aylık gelir tahminlerini geçti

Çinli JD.com üç aylık gelir tahminlerini geçti


Çinli JD.com üç aylık gelir tahminlerini geçti

Çinli e-ticaret devi JD.com Inc, sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle Salı günü Wall Street’in üç aylık gelir tahminlerini geçti Çin koronavirüsü kontrol altına almak, çevrimiçi alışverişi ve şirketin “618” alışveriş etkinliğini artırdı.

Refinitiv’in IBES verilerine göre şirket, yıllık %5.4 artışla 267,6 milyar yuan (39,07 milyar $) ikinci çeyrek geliri bildirdi ve analistlerin ortalama 262,31 milyar yuan tahminini aştı. Gelir ilk yarıda %11 artarak 507,3 milyar yuan’a yükseldi.

Online perakende satışları içeren ürün segmentindeki satışlar çeyrekte %2,9 artarken, lojistik ve pazarlama gibi hizmetlerden elde edilen satışlar %21,9 arttı.

Zephirin Group analisti Lenny Zephirin, lüks markalarla zamanında sözleşmeye dayalı anlaşmaların bu çeyrekteki kâr başarısının anahtarı olduğu için JD.com’un kendi sınıfında olduğunu söyledi.

“Yönetimin, (özellikle) dördüncü çeyrek olmak üzere yaklaşan tatil dönemleri için Lüks kategorilerine daha fazla ilerlemeye devam etmesini bekliyoruz. Lojistik segmenti, COVID-19 karantinalarına rağmen bu çeyrekte kademeli bir iyileşme göstermeli” dedi.

Finans merkezi Şangay da dahil olmak üzere bir dizi Çin şehri, ikinci çeyrekte ulaşımı ciddi şekilde kesintiye uğratan farklı derecelerde kilitlenme yaşadı.

JD.com İcra Kurulu Başkanı, “İkinci çeyrek listelendiğimizden beri en zorlu çeyrek” dedi. Xu Lei ABD pazarı açılmadan önce analistlerle yaptığı bir görüşmede söyledi. Zorlukların esas olarak pandemiden kaynaklandığını söyledi.

JD.com, adi hissedarlara atfedilebilen net gelirin 4,38 milyar yuan’a veya Amerikan Mevduat Payı başına 1,37 yuan’a yükseldiğini söyledi (REKLAMLAR) 30 Haziran’da sona eren üç ay için, bir yıl önce 794 milyon yuan veya ADS başına 0.25 yuan’dan.

Tek seferlik kalemler hariç tutulduğunda şirket, analistlerin 2.71 yuan beklentilerine kıyasla Amerikan ADS başına 4.06 yuan kar bildirdi.

JD Lojistik1.400’den fazla depo işleten ve 200.000’den fazla şirket içi teslimat personeli istihdam eden , yurt dışında da adımlarını genişletiyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk otomatik deposu “Los Angeles No. 2”, Haziran ayında piyasaya sürüldü.

Eş Alibaba, tarihinde ilk kez sabit üç aylık gelir artışı bildirmesine rağmen, bu ayın başlarında beklentileri aştı.

Morningstar, bu ayın başlarında yayınlanan bir araştırma notunda, “Sıfır-COVID-19 politikasının ortasında en çok JD’yi seviyoruz.” Dedi. “Kendine ait lojistiği, teslimat üzerinde rakiplerine göre daha fazla kontrol sağlıyor.”

FacebookheyecanLinkedin




genel-9